1bakje vegetarische gehaktballetjes - ( van de Meatless farm )
1avocado
1citroen
3lente uitjes
1bourgondisch afbakbrood
uit de voorraadkast:
50mlsojasaus
50mlsaké
olie
peper
zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak de champignons schoon en snijd het kontje van het steeltje af.
Neem je hapjespan erbij en doe er wat olie in. Bak de champignons een aantal minuutjes en voeg dan de gehaktballetjes toe. Zet het vuur hoog en blus af met de saké, schenk de sojasaus erbij. Zet het vuur laag en laat het een 15 minuutjes lekker sudderen.
Prak ondertussen de avocado met een snufje peper en zout en het sap van een halve citroen.
Bak het brood af in de oven volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de lenteuitjes in ringetjes.
Smeer de avocado op de broodjes, schep er wat champignonnetjes op en leg er de balletjes op. Liever wat kleiner, halveer ze dan. Strooi wat lenteuitjes erop.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Avocado toast met kastanjechampignons
Amount per Serving
Calories
163
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.003
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Sodium
749
mg
33
%
Potassium
802
mg
23
%
Carbohydrates
17
g
6
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
169
IU
3
%
Vitamin C
21
mg
25
%
Calcium
51
mg
5
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.