Avocado toast met kastanjechampignons

Avocado toast met kastanjechampignons

Gesmoorde vegetarische balletjes op een fijne toast met kastanjechampignons. Zo wil je elke dag wel lunchen.
Avocado toast met kastanjechampignons

Laatst kreeg ik een bakje met vega gehaktballetjes. Op zich ben ik niet zo enorm van de vleesvervangers omdat ze veelal gewoonweg niet lekker zijn. En natuurlijk valt er over smaak te twisten, maar vaak is het het nèt niet. En dan haak ik af, ik ga dan liever voor de “real deal” dan dat ik iets eet wat niet smaakt. Toch vielen deze balletjes hier thuis wel goed. En wat mij betreft zit het geheim daarvan in: smoren! De balletjes zijn zo uit de verpakking namelijk best hard. Niet het zachte wat je kent van de gewone langzaam gesmoorde gehaktbal. Door deze balletjes te smoren in een sausje worden ze wat zachter en absorberen ze de smaak van je saus. En dat kwam bij deze avocado toast met kastanjechampignons goed uit. We laten ze namelijk in saké en sojasaus smoren en dát proef je! Hierdoor krijgen ze volop smaak en worden ze dus wat zachter.

Avocado toast met kastanjechampignons
De gehaktballetjes smoren we met de champignons in saké en sojasaus.
Avocado toast met kastanjechampignons

Avocado toast met kastanjechampignons

Gesmoorde vegetarische balletjes op een fijne toast met kastanjechampignons. Zo wil je elke dag wel lunchen.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: avocado, kastanje champignons, saké, sojasaus, vegetarisch, vegetarische gehaktballetjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

hapjespan

Ingrediënten: 

  • 400 gram kleine kastanjechampignons
  • 1 bakje vegetarische gehaktballetjes - ( van de Meatless farm )
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 3 lente uitjes
  • 1 bourgondisch afbakbrood

uit de voorraadkast:

  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml saké
  • olie
  • peper / zout
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Maak de champignons schoon en snijd het kontje van het steeltje af.
  • Neem je hapjespan erbij en doe er wat olie in. Bak de champignons een aantal minuutjes en voeg dan de gehaktballetjes toe. Zet het vuur hoog en blus af met de saké, schenk de sojasaus erbij. Zet het vuur laag en laat het een 15 minuutjes lekker sudderen.
  • Prak ondertussen de avocado met een snufje peper en zout en het sap van een halve citroen.
  • Bak het brood af in de oven volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de lenteuitjes in ringetjes.
  • Smeer de avocado op de broodjes, schep er wat champignonnetjes op en leg er de balletjes op. Liever wat kleiner, halveer ze dan. Strooi wat lenteuitjes erop.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
vegetarische gehaktballetjes
Probeer het maar eens te houden bij twee stukjes.

Avocado toast met kastanjechampignons

Goed deze vegetarische gehaktballetjes dus, wat mij betreft de fijnste onder de vleesvervangers. Door ze lekker te laten smoren en eventueel zelfs een nachtje in de koelkast te laten staan. En ik was niet alleen hierin want mijn man dacht er net zo over. De eerste keer dat ik ze maakte heb ik ze in satésaus geserveerd en hij heeft het niet eens in de gaten gehad. Er zijn dus zeker trucjes om ze super lekker te maken!

Toast is ideaal voor de lunch, wil je eens een andere vegetarische versie maken? Dat kan probeer dan eens deze:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
De vegetarische balletjes zijn van de Meatless farm en bijvoorbeeld via Crisp te koop.

1 gedachte over “Avocado toast met kastanjechampignons”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept