Avocado toast met kastanjechampignons

Avocado toast met kastanjechampignons

Geschatte leestijd: 4 minuten

Laatst kreeg ik een bakje met vega gehaktballetjes. Op zich ben ik niet zo enorm van de vleesvervangers omdat ze veelal gewoonweg niet lekker zijn. En natuurlijk valt er over smaak te twisten, maar vaak is het het nèt niet. En dan haak ik af, ik ga dan liever voor de “real deal” dan dat ik iets eet wat niet smaakt. Toch vielen deze balletjes hier thuis wel goed. En wat mij betreft zit het geheim daarvan in: smoren! De balletjes zijn zo uit de verpakking namelijk best hard. Niet het zachte wat je kent van de gewone langzaam gesmoorde gehaktbal. Door deze balletjes te smoren in een sausje worden ze wat zachter en absorberen ze de smaak van je saus. En dat kwam bij deze avocado toast met kastanjechampignons goed uit. We laten ze namelijk in saké en sojasaus smoren en dát proef je! Hierdoor krijgen ze volop smaak en worden ze dus wat zachter. kastanjechampignons recept

Avocado toast met kastanjechampignons
De gehaktballetjes smoren we met de champignons in saké en sojasaus.

Avocado toast met kastanjechampignons

Volgens mij zijn deze vegetarische gehaktballetjes de beste vleesvervangers die er zijn, vooral als je ze lang laat sudderen en misschien zelfs een nachtje in de koelkast laat staan. Mijn man was het hier helemaal mee eens en genoot er net zo van als ik. De eerste keer dat ik ze maakte, heb ik ze in satésaus geserveerd en hij had niet eens door dat ze vegetarisch waren. Er zijn dus zeker trucjes om ze super lekker te maken!

vegetarische gehaktballetjes
Probeer het maar eens te houden bij twee stukjes.

Het geheim van deze heerlijke gehaktballetjes is dat ze vol zitten met smaakvolle kruiden en specerijen. Door ze lang te laten sudderen, worden de smaken geconcentreerd en krijgen de balletjes een heerlijke textuur. Als je ze de tijd geeft om af te koelen en te rusten in de koelkast, wordt de smaak nog beter.

De vegetarische balletjes zijn van de Meatless farm en bijvoorbeeld via Crisp te koop.

Deze vegetarische gehaktballetjes zijn niet alleen lekker, maar ook gezond en milieuvriendelijk. Ze bevatten geen vlees en hebben dus een veel lagere impact op het milieu dan traditionele gehaktballetjes. Bovendien zijn ze rijk aan eiwitten en vezels en bevatten ze weinig vet.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Avocado toast met kastanjechampignons

Avocado toast met kastanjechampignons

Gesmoorde vegetarische balletjes op een fijne toast met kastanjechampignons. Zo wil je elke dag wel lunchen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 22 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: avocado, kastanje champignons, saké, sojasaus, vegetarisch, vegetarische gehaktballetjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 163kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 400 gram kleine kastanjechampignons
  • 1 bakje vegetarische gehaktballetjes - ( van de Meatless farm )
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 3 lente uitjes
  • 1 bourgondisch afbakbrood

uit de voorraadkast:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Maak de champignons schoon en snijd het kontje van het steeltje af.
  • Neem je hapjespan erbij en doe er wat olie in. Bak de champignons een aantal minuutjes en voeg dan de gehaktballetjes toe. Zet het vuur hoog en blus af met de saké, schenk de sojasaus erbij. Zet het vuur laag en laat het een 15 minuutjes lekker sudderen.
  • Prak ondertussen de avocado met een snufje peper en zout en het sap van een halve citroen.
  • Bak het brood af in de oven volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de lenteuitjes in ringetjes.
  • Smeer de avocado op de broodjes, schep er wat champignonnetjes op en leg er de balletjes op. Liever wat kleiner, halveer ze dan. Strooi wat lenteuitjes erop.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Toast is ideaal voor de lunch, wil je eens een andere vegetarische versie maken? Dat kan probeer dan eens deze:

Deze lekkere gestapelde naan toast met avocadocrème.

Of deze knoflooktoast met gegrilde courgette.

En anders wel deze toast met bramensaus en geitenkaas.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

kastanjechampignons recept

Start » Recepten » Lunchgerechten » Avocado toast met kastanjechampignons

8 gedachten over “Avocado toast met kastanjechampignons”

  1. Pingback: Makkelijke avocado toast met honing - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Indische semur smoor gehaktballetjes - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Zwarte pasta met spinazie en kastanjechampignons - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Pompoen kastanjechampignon quiche uit de Crisp - Heerlijke Happen

  5. Pingback: De gehaktballen van Jools met mozarella - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept