Aziatische Zalm in Roomboter met Wok Noodles en Paksoi
Deze Aziatische zalm gebakken in roomboter combineert malse vis met pittige Chinese 5-spices, verse paksoi en woknoodles. Een snel maar indrukwekkend gerecht met een perfecte balans tussen romige boter en umami-rijke sojasaus
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de zalm. Bestrooi deze met wat 5spices poeder en wat peper en zout. Neem een koekenpan erbij en verhit deze, smelt de boter in de pan en bak de zalm voor 2 tot 4 minuutjes aan beide zijdes tot hij gaar is. Leg ze daarna op een bordje apart tot gebruik.
Zorg dat je intussen de knoflooktenen gesnipperd hebt en de paksoi gewassen is. We gebruiken in dit geval de kleinere groene paksoi dus je hoeft de bladeren niet kleiner te snijden. In de pan met de roomboter voeg je een klein scheutje wokolie toe en de gesnipperde knoflook. Daarna voeg je de paksoi bladeren toe en ga je ze even een paar minuten bakken. Blus af met het citroensap en een flinke scheut sojasaus en laat het geheel nog even pruttelen.
De kleine groene paksoi past prima zonder de bladeren te hoeven snijden.
Haal de noodles uit de verpakking en voeg ze toe aan de pan, roerbak het geheel zodat alles lekker met elkaar vermengd is.
Nutrition Facts
Aziatische Zalm in Roomboter met Wok Noodles en Paksoi
Amount per Serving
Calories
204
% Daily Value*
Fat
21
g
32
%
Saturated Fat
13
g
81
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
55
mg
18
%
Sodium
164
mg
7
%
Potassium
110
mg
3
%
Carbohydrates
7
g
2
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
720
IU
14
%
Vitamin C
30
mg
36
%
Calcium
27
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.