Zalm gebakken in boter met noodles

Zalm gebakken in boter met noodles

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zalm en noodles een match made in heaven! Dit gerechtje ontstond een beetje uit noodzaak doordat aantal dingen uit mijn koelkast echt opgemaakt dienden te worden. Het gebeurt me wel eens dat ik mijn weekmenu maak en dat er dan toch tijdens de week een aantal dingen veranderen. Ik maak wat anders klaar, gebruik per ongeluk de groente die voor een andere recept was bedoeld was en zo blijf ik dan zitten met de andere ingrediënten. Omdat deze hier thuis erg goed in de smaak viel schrijf ik even het recept voor deze zalm gebakken in boter met noodles voor jullie uit.

Zalm gebakken in boter met noodles
Heerlijke boterzachte zalm.

Dit heb je nodig voor de Zalm gebakken in boter met noodles

De hoeveelheden in dit recept zijn voor twee personen.

1 bosje groene paksoi

2 zakjes Conimex woknoodles

1 lente ui in ringetjes

sap van 1 citroen

2 stukken zalm

een aantal takjes zeekraal

50 gram roomboter

2 tenen knoflook

sojasaus

5 spices ( 1 tot 2 el )

wokolie

En zo maak je de Zalm gebakken in boter met noodles:

We beginnen met de zalm. Bestrooi deze met wat 5spices poeder en wat peper en zout. Neem een koekenpan erbij en verhit deze, smelt de boter in de pan en bak de zalm voor 2 tot 4 minuutjes aan beide zijdes tot hij gaar is. Leg ze daarna op een bordje apart tot gebruik.

Zorg dat je intussen de knoflooktenen gesnipperd hebt en de paksoi gewassen is. We gebruiken in dit geval de kleinere groene paksoi dus je hoeft de bladeren niet kleiner te snijden. In de pan met de roomboter voeg je een klein scheutje wokolie toe en de gesnipperde knoflook. Daarna voeg je de paksoi bladeren toe en ga je ze even een paar minuten bakken. Blus af met het citroensap en een flinke scheut sojasaus en laat het geheel nog even pruttelen.

De kleine groene paksoi past prima zonder de bladeren te hoeven snijden.

Haal de noodles uit de verpakking en voeg ze toe aan de pan, roerbak het geheel zodat alles lekker met elkaar vermengd is.

Geniet van een simpele maar zeer smaakvolle maaltijd.

Zalm gebakken in boter met noodles

Pak de borden erbij en schep de noodles met de paksoi erop. Daarna leg je de zalm erbij en bestrooi je het met de ringetjes lente ui. Om het geheel te garneren bak je 1 tot 2 minuutjes de zeekraal in de koekenpan en leg je deze als laatste op het bord erbij en dan : Heerlijk Happen!

Zalm gebakken in boter met noodles

Zalm gebakken in boter met noodles

Zalm en noodles een match made in heaven! Dit gerechtje ontstond een beetje uit noodzaak doordat aantal dingen uit mijn koelkast echt opgemaakt dienden te worden.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 25 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 204kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 bosje groene paksoi
  • 2 zakjes woknoodles - Conimex
  • 1 lente ui - in ringetjes
  • 1 citroen - sap van
  • 2 stukken zalm
  • zeekraal - een aantal takjes
  • 50 gram roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • sojasaus
  • 2 el 5 spices
  • wokolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de zalm. Bestrooi deze met wat 5spices poeder en wat peper en zout. Neem een koekenpan erbij en verhit deze, smelt de boter in de pan en bak de zalm voor 2 tot 4 minuutjes aan beide zijdes tot hij gaar is. Leg ze daarna op een bordje apart tot gebruik.
  • Zorg dat je intussen de knoflooktenen gesnipperd hebt en de paksoi gewassen is. We gebruiken in dit geval de kleinere groene paksoi dus je hoeft de bladeren niet kleiner te snijden. In de pan met de roomboter voeg je een klein scheutje wokolie toe en de gesnipperde knoflook. Daarna voeg je de paksoi bladeren toe en ga je ze even een paar minuten bakken. Blus af met het citroensap en een flinke scheut sojasaus en laat het geheel nog even pruttelen.
  • De kleine groene paksoi past prima zonder de bladeren te hoeven snijden.
  • Haal de noodles uit de verpakking en voeg ze toe aan de pan, roerbak het geheel zodat alles lekker met elkaar vermengd is.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Zalm gebakken in boter met noodles? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zalm gebakken in boter met noodles

4 gedachten over “Zalm gebakken in boter met noodles”

  1. Pingback: Per-Erik Kladdkaka taart met slagroom - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Aziatische zalm met volkoren noodles - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept