Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem je sauspan erbij en doe hierin de suiker, de maizena en het bloedsinaasappelsap. Breng al roerend aan de kook tot het dikkig wordt en bubbelt.
Doe de ei-gelen in een kom ( het eiwit kun je evt gebruiken voor meringues) Giet de helft van de bubbelende suikermix erbij en roer het helemaal door.
Schep het dan weer in de sauspan erbij en blijf roeren tot alles goed is gemixt en dik is geworden. 2-3 min Haal dan de pan van het vuur af en voeg de blokjes boter toe blijf roeren tot ze helemaal opgelost zijn.
Giet of schep de curd in je glazen potjes.
De curd is een paar dagen houdbaar in je koelkast.
Heerlijk Happen!
Lekker bij taart, op toast, als vulling voor een muffin, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Nutrition Facts
Basisrecept bloedsinaasappel curd
Amount per Serving
Calories
427
% Daily Value*
Fat
20
g
31
%
Saturated Fat
12
g
75
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
189
mg
63
%
Sodium
137
mg
6
%
Potassium
217
mg
6
%
Carbohydrates
61
g
20
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
58
g
64
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
891
IU
18
%
Vitamin C
49
mg
59
%
Calcium
34
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.