Basisrecept bloedsinaasappel curd

Basisrecept bloedsinaasappel curd

Een fijn basisrecept voor een lekkere curd. Bloedsinaasappels zijn er maar kort dus ook te vervangen voor gewone sinaasappels.

Laatst maakte ik al een hele fijne taart met dit basisrecept voor bloedsinaasappel curd. Nu zou je natuurlijk op dat taart-recept kunnen zoeken, maar de ervaring leert dat twee recepten in één niet zo handig is. Mensen willen toch liever alles gesplitst hebben. Nou het was geen straf om extra’s foto’s voor deze post te maken hoor. want wat zijn ze toch prachtig die bloedsinaasappels. Dit jaar duurde het even voordat ze in de supermarkt lagen vanwege leveringsproblemen uit Spanje. Dat land is zeker in Europa wel de hofleverancier van deze citrusvrucht. Door het beperkt beschikbaar zijn van deze vrucht kun je hem ook vervangen door andere vruchten. De gewone sinaasappel of bijvoorbeeld een minneola.

curd recept
Die kleurtjes in de sinaasappel, blijft zo bijzonder!

Basisrecept bloedsinaasappel curd

Een fijn basisrecept voor een lekkere curd. Bloedsinaasappels zijn er maar kort dus ook te vervangen voor gewone sinaasappels.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bloedsinaasappel, curd, ei
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 4 eetlepels maizena
  • 200 gram kristalsuiker
  • 375 ml bloedsinaasappelsap
  • 3 ei-gelen
  • 80 gram roomboter

En zo maak je het:

  • Neem je sauspan erbij en doe hierin de suiker, de maizena en het bloedsinaasappelsap. Breng al roerend aan de kook tot het dikkig wordt en bubbelt.
  • Doe de ei-gelen in een kom ( het eiwit kun je evt gebruiken voor meringues) Giet de helft van de bubbelende suikermix erbij en roer het helemaal door.
  • Schep het dan weer in de sauspan erbij en blijf roeren tot alles goed is gemixt en dik is geworden. 2-3 min Haal dan de pan van het vuur af en voeg de blokjes boter toe blijf roeren tot ze helemaal opgelost zijn.
  • Giet of schep de curd in je glazen potjes.
  • De curd is een paar dagen houdbaar in je koelkast.
  • Heerlijk Happen!
Lekker bij taart, op toast, als vulling voor een muffin, de mogelijkheden zijn eindeloos. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Na het maken een paar dagen in de koelkast te bewaren.

Basisrecept bloedsinaasappel curd

In Engeland draaien ze hun hand niet om voor een fijn curd recept. Daar wordt het heel wat meer gegeten dan hier in Nederland. De cultuur van thee drinken met scones, en lekkere marmelades is hier niet zo ingeburgerd. Veelal pakken wij hier uit met de Pasen. Want dan wordt er volop gebruncht en uitgebreid geluncht. En daar past dit basisrecept bloedsinaasappel curd heel goed bij. Sowieso al door de mooie zacht oranje kleur die perfect bij Pasen past. De curd past dus perfect bij een lekker taartje of smeer hem op een geroosterd boterhammetje.

Andere recept inspiratie nodig? Ik heb nog andere lekkere dips voor bij een lunch of brunch:

Je vult met gemak twee lekkere potjes vol met deze curd.

Nog meer inspiratie vind je hier:

1 gedachte over “Basisrecept bloedsinaasappel curd”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept