Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak je keukenmachine erbij en doe hierin de bloem, zout, gist, en het lauwwarme water en mix. Zorg dat je je deeghaak gebruikt. Laat het deeg een tien minuutjes draaien tot je een mooi soepel deeg hebt. ( Deze hoeveelheid deeg is voor 2 bereidingen, dus 2 flammkuchens).
Doe het deeg in een kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat een uur rijzen op kamertemperatuur. ( Of tot het deeg zichzelf verdubbeld heeft.)
Snijd ondertussen de uien in ringen en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie tot ze glazig zijn. Strooi en versgemalen peper over en de persillade kruidenmix.
Bebloem je werkblad en haal het deeg uit de kom. Verdeel in twee ballen. Met een keukenroller rol je het deeg uit tot het 5mm dun is. ( Ja het moet echt zo dun zijn anders wordt de korst te dik).
Leg het deeg op je Whirlpool crisp plaat en besmeer met 100 ml crème fraîche. Verdeel de helft van de uien erover en strooi 50 gram Pancetta spekblokjes erop. ( Heb je een gewone oven check dan even de notities voor de bereiding in die oven).
Zet de combimagnetron aan en start de Crisp-functie, bak de flammkuchen 8 minuutjes.
Heerlijk Happen!
Dit recept maakte ik in mijn Whirlpool Crisp combimagnetron, heb je die niet dan kun je hem ook in een gewone oven maken. Zet de temperatuur dan op 225 graden en bak hem rond de 10-12 minuutjes.