Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem je keukenmachine erbij en doe hierin 25 gram Parmezaanse kaas, en de rest van de ingrediënten voor de dressing. Draai op hoog tempo een gladde dressing en zet in de koelkast tot gebruik. ( Wat overblijft is een aantal dagen in de koelkast te bewaren.)
Kook het ei naar hoe jij wilt hard of zacht.
Snijd de pistolet in stukjes en druppel wat olijfolie erop. Bak in de oven voor 8 minuutjes tot de stukjes krokant zijn.
Snijd de sla en was het goed in een vergiet, eventueel goed droog draaien in een slacentrifuge. Anders droogdeppen met een schone theedoek.
Doe de sla in een kom en druppel er wat dressing over, mix goed.
Maak de salade af met de croutons, het ei, de dun gesneden Parmezaanse kaas.
Druppel nog wat dressing over de salade en serveer.
Heerlijk Happen!
Huh? Zul je denken de Mexicaanse keuken? De salade werd voor het eerst gemaakt in Tijuana Mexico. En daarmee is zijn geboortegrond toch echt Mexico!
Nutrition Facts
basisrecept klassieke ceasar salade
Amount per Serving
Calories
443
% Daily Value*
Fat
37
g
57
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
0.02
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
21
g
Cholesterol
111
mg
37
%
Sodium
730
mg
32
%
Potassium
174
mg
5
%
Carbohydrates
9
g
3
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
19
g
38
%
Vitamin A
2855
IU
57
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
490
mg
49
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.