Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Om overzichtelijk te werken meet je eerst al je ingrediënten af, dan kun je daarna snel doorwerken. Pak je pan erbij en giet hier de melk, het water, en het zout in, leg de boter erbij en smelt op middelhoog vuur de boter.
Zodra de boter is gesmolten en de melk kookt haal je de pan van het vuur en voeg je de bloem toe, spatel of roer goed en zet dan terug op het vuur.
Zet de pan terug op laag vuur. Blijf constant roeren en ‘bak’ het deeg zo’n 2 minuten door. Dit heet het garen van het deeg. Je merkt dat het deeg als een bal van de bodem loskomt en er kan een licht ‘vetlaagje’ op de bodem ontstaan.
Schep het deeg in de kom van je keukenmixer (of gebruik een stevige garde). Voeg het eerste ei toe en mix op lage snelheid (of klop krachtig met de hand) tot het ei volledig is opgenomen in het deeg. Schraap eventueel de zijkanten van de kom schoon. Voeg dan pas het tweede ei toe en mix weer tot het volledig is opgenomen en je een glad, glanzend en dik vloeibaar deeg hebt
Schep het deeg in een spuitzak met een glad spuitmondje (ca. 1-1.5 cm diameter). Spuit kleine, gelijkmatige ronde dotjes (ca. 3-4 cm diameter) op het bakpapier, met voldoende tussenruimte (min. 3 cm). Dip je vinger in wat water en druk voorzichtig de ‘puntjes’ die door het spuiten ontstaan plat (dit voorkomt verbranden)
Laat de soezen afkoelen op een bakrooster.
Terwijl de soezen bakken maken we de slagroom. Doe de ongeslagen room in je mixer met de mascarpone, de suiker en de klopfix en start op lage snelheid, wanneer de mascarpone lobbig wordt klop je het geheel op tot een dikke lobbige slagroom. Schep het in de andere spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Steek met een mes een gaatje onderin de soezen en steek de spuitzak erin en spuit langzaam de soezen vol met slagroom.
Voordat je ze serveert kun je er poedersuiker overheen strooien.