Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes

Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes

Geschatte leestijd: 3 minuten

Slagroomsoezen maken stond al heel lang op het “too-bake” lijstje. Nadat is die overheerlijke aardbeienschelpen had gemaakt hield ik nog wat mascarpone slagroom over. De keuze was snel gemaakt, want weggooien dat doen we niet. Ik denk dat je alle ingrediënten voor deze soezen a wel in huis hebt. En anders is het zo gehaald en gemaakt, want in ongeveer een half uurtje kun je in principe al je eerste slagroomsoes proeven. Naast dat je deze slagroom soesjes als zoet gebak kunt eten zou je ze ook hartig kunnen vullen. Denk eens aan zachte geitenkaas, of een ricotta-vulling. We hebben hier dus een prachtig basisrecept mascarpone slagroomsoesjes, bakkers klaar? Bakken maar!

slagroomsoezen maken
Lekker veel poedersuiker erop strooien voordat je de slagroom soesjes serveert.

Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes

Het was een gewoonte van zijn moeder om vroeger vaak zelf soezen te maken, zo vertelde mijn man me meerdere keren. Deze slagroom soesjes zijn ook helemaal niet moeilijk om te bereiden. Je kunt ze na het bakken nog een paar dagen in de koelkast bewaren, maar ik betwijfel of ze zo lang blijven liggen. Wij zijn er namelijk gek op hier thuis.

slagroom soesjes
Maak de soezen niet te groot, dan kun je er meer van snoepen.

Dit basisrecept voor mascarpone slagroomsoesjes kun je makkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Probeer ze bijvoorbeeld eens te vullen met een hartige vulling, of maak er kleine Bossche bollen van door ze in gesmolten chocolade te dompelen!

Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes
Zacht en romig, je kunt er van blijven snoepen.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes

Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes

Natuurlijk kun je ze kopen, maar waarom niet eens zelf maken? Kijk snel hoé makkelijk dat is!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 18 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: gebak
Keuken: European
Trefwoord: bloem, mascarpone, slagroom, suiker
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 6 personen
calorieën: 477kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 70 gram bloem
  • 60 ml water
  • 60 ml volle melk
  • 60 gram roomboter
  • 2 eieren - maat M
  • ¼ tl zout
  • poedersuiker - om op de soezen te strooien

Voor de vulling:

  • 2 el kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Om overzichtelijk te werken meet je eerst al je ingrediënten af, dan kun je daarna snel doorwerken. Pak je pan erbij en giet hier de melk, het water, en het zout in, leg de boter erbij en smelt op middelhoog vuur de boter.
  • Zodra de boter is gesmolten en de melk kookt haal je de pan van het vuur en voeg je de bloem toe, spatel of roer goed en zet dan terug op het vuur.
  • Bak het deeg al roerend een tweetal minuten tot je ziet dat er wat vet uit het deeg komt.
  • Pak je kom erbij en schep het deeg in de kom, breek eerst 1 ei en met een garde klop je dit door het deeg tot heel het ei is opgenomen. Dat herhaal je met het tweede ei en dan kun je het deeg in een spuitzak scheppen.
  • Spuit op het bakpapier kleine dotjes, ik haalde een stuk of 25 uit deze hoeveelheid. Maak je vinger nat en duw de puntjes van de dotjes plat. Zorg dat er wat ruimte tussen de twee soezen zit want tijdens het bakken zetten ze uit. Bak de soezen in een minuut of 25 gaar en goudbruin.
  • Laat de soezen afkoelen op een bakrooster.
  • Terwijl de soezen bakken maken we de slagroom. Doe de ongeslagen room in je mixer met de mascarpone, de suiker en de klopfix en start op lage snelheid, wanneer de mascarpone lobbig wordt klop je het geheel op tot een dikke lobbige slagroom. Schep het in de andere spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Steek met een mes een gaatje onderin de soezen en steek de spuitzak erin en spuit langzaam de soezen vol met slagroom.
  • Voordat je ze serveert kun je er poedersuiker overheen strooien.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Lekker aan het bakken? Laat je oven dan ook eens aan staan voor deze fijne baksels:

Bijvoorbeeld deze heerlijke aardbeienschelpen met slagroom en chocolade.

Of deze klassieker uit Italië, heerlijke cannoli gevuld met ricotta en pistache.

Maar ook dit vijgenbrood met roze slagroom is een topper.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes

Start » Koek en taart » Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept