Slagroomsoezen maken stond al heel lang op het “too-bake” lijstje. Nadat is die overheerlijke aardbeienschelpen had gemaakt hield ik nog wat mascarpone slagroom over. De keuze was snel gemaakt, want weggooien dat doen we niet. Ik denk dat je alle ingrediënten voor deze soezen a wel in huis hebt. En anders is het zo gehaald en gemaakt, want in ongeveer een half uurtje kun je in principe al je eerste slagroomsoes proeven. Naast dat je deze slagroom soesjes als zoet gebak kunt eten zou je ze ook hartig kunnen vullen. Denk eens aan zachte geitenkaas, of een ricotta-vulling. We hebben hier dus een prachtig basisrecept mascarpone slagroomsoesjes, bakkers klaar? Bakken maar!


Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 70 gram bloem
- 60 ml water
- 60 ml volle melk
- 60 gram roomboter
- 2 eieren - maat M
- ¼ tl zout
- poedersuiker - om op de soezen te strooien
Voor de vulling:
- 2 el kristalsuiker
- 1 zakje klopfix
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Om overzichtelijk te werken meet je eerst al je ingrediënten af, dan kun je daarna snel doorwerken. Pak je pan erbij en giet hier de melk, het water, en het zout in, leg de boter erbij en smelt op middelhoog vuur de boter.
- Zodra de boter is gesmolten en de melk kookt haal je de pan van het vuur en voeg je de bloem toe, spatel of roer goed en zet dan terug op het vuur.
- Bak het deeg al roerend een tweetal minuten tot je ziet dat er wat vet uit het deeg komt.
- Pak je kom erbij en schep het deeg in de kom, breek eerst 1 ei en met een garde klop je dit door het deeg tot heel het ei is opgenomen. Dat herhaal je met het tweede ei en dan kun je het deeg in een spuitzak scheppen.
- Spuit op het bakpapier kleine dotjes, ik haalde een stuk of 25 uit deze hoeveelheid. Maak je vinger nat en duw de puntjes van de dotjes plat. Zorg dat er wat ruimte tussen de twee soezen zit want tijdens het bakken zetten ze uit. Bak de soezen in een minuut of 25 gaar en goudbruin.
- Laat de soezen afkoelen op een bakrooster.
- Terwijl de soezen bakken maken we de slagroom. Doe de ongeslagen room in je mixer met de mascarpone, de suiker en de klopfix en start op lage snelheid, wanneer de mascarpone lobbig wordt klop je het geheel op tot een dikke lobbige slagroom. Schep het in de andere spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Steek met een mes een gaatje onderin de soezen en steek de spuitzak erin en spuit langzaam de soezen vol met slagroom.
- Voordat je ze serveert kun je er poedersuiker overheen strooien.
- Heerlijk Happen!

Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes
Mijn man vertelde me wel vaker dat zijn moeder vroeger regelmatig zelf soezen bakte. Het is ook een heel makkelijk gedaan deze slagroom soesjes. Je kunt ze na het bakken een aantal dagen bewaren in de koekast maar of ze dat redden is maar de vraag. Hier thuis zijn we er dol op. Dit basisrecept mascarpone slagroomsoesjes is aan te passen naar jouw wensen. Vul ze eens met een hartige vulling, of maak er mini Bossche bollen van door ze in de chocolade te dippen!
Lekker aan het bakken? Laat je oven dan ook eens aan staan voor deze fijne baksels:
- Bijvoorbeeld deze heerlijke aardbeienschelpen met slagroom en chocolade.
- Of deze klassieker uit Italië, heerlijke cannoli gevuld met ricotta en pistache.
- Maar ook dit vijgenbrood met roze slagroom is een topper.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
