BBQ Gegrilde Aubergine met Romige Geitenkaas Mousse”
Heerlijke gegrilde aubergine van de BBQ met fluweelzachte geitenkaas mousse, verse basilicum en krokante hazelnoten. Perfect als voorgerecht of lichte zomermaaltijd.
Verse basilicum blaadjesGegrilde aubergine met geitenkaas mousse
75gram hazelnootjes - gehakte
Peper
Olijfolie
1avocado
Voor de geitenkaasmousse:
100mlslagroom
100gramzachte geitenkaas
1eetlepelhoning
2eetlepelsrode port
Snufjepeper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de geitenkaasmousse. Meng in een schaal met een mixer de slagroom met de zachte geitenkaas en voeg hier de honing, rode port en een snufje peper aan toe. Doe de mousse in spuitzak en leg deze even weg in de koelkast.
Snij de aubergines in plakken van maximaal 1 cm dik en bestrooi ze flink met zout, zet ze vervolgens in een vergiet rechtop en laat ze zo een half uurtje uitlekken.
Spoel ze daarna even af en dep ze droog, neem wat olijfolie en smeer de plakken hiermee in. Je kunt er wat verse zwarte peper op strooien en grill ze daarna om en om op een grillplaat of grillpan.
Snij de tomaatjes door Gegrilde aubergine met geitenkaas moussemidden en hak de hazelnootjes. Deze kun je even in een koekenpan roosteren om er nog wat extra smaak aan te geven.
Als je de tomaatjes wat zachter wil hebben kun je ze even 3 minuten op 200 graden in de oven bakken.
Neem de borden erbij en leg hier als eerste de aubergine plakken op, spuit met de mousse mooie toefjes op deze plakken en garneer met de tomaatjes, basilicumblaadjes, de avocado en strooi als laatste wat hazelnootjes erover en serveer met een soepele merlot
Chef’s tip: Laat de aubergine minimaal 30 minuten uitlekken met zout voor de beste textuur en om bitterheid te verminderen
Nutrition Facts
BBQ Gegrilde Aubergine met Romige Geitenkaas Mousse”
Amount per Serving
Calories
291
% Daily Value*
Fat
22
g
34
%
Saturated Fat
11
g
69
%
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
40
mg
13
%
Sodium
107
mg
5
%
Potassium
799
mg
23
%
Carbohydrates
19
g
6
%
Fiber
10
g
42
%
Sugar
10
g
11
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
754
IU
15
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
78
mg
8
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.