Gegrilde aubergine met geitenkaas mousse

Gegrilde aubergine met geitenkaas mousse

Gegrilde aubergine met geitenkaas mousse

De diepe warme paarse kleur van aubergine vind ik prachtig. Ik neem ze altijd voorzichtig mee naar huis omdat ik het mooie schilletje niet wil beschadigen. Eigenlijk is de aubergine de vrucht van deze plant maar hij staat in het rijtje bij de groenten. Deze gegrilde aubergine met geitenkaas mousse is een heerlijke lauwwarme salade.Als je hem serveert in kleine porties, hij makkelijk als leuk voorgerechtje kan dienen. Kies voor lekkere zoete tomaatjes erbij in verschillende kleuren zo heb je een vrolijk bordje op tafel staan. Gegrilde aubergine met geitenkaas mousse!

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 aubergines
  • 300 gram gekleurde tomaatjes
  • Verse basilicum blaadjesGegrilde aubergine met geitenkaas mousse
  • 75 gram gehakte hazelnootjes
  • Peper
  • Olijfolie
  • 1 avocado

Voor de geitenkaasmousse:

  • 100 ml slagroom
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels rode port
  • Snufje peper

En dit is hoe je het maakt:

-We maken eerst de geitenkaasmousse. Meng in een schaal met een mixer de slagroom met de zachte geitenkaas en voeg hier de honing, rode port en een snufje peper aan toe. Doe de mousse in spuitzak en leg deze even weg in de koelkast.

-Snij de aubergines in plakken van maximaal 1 cm dik en bestrooi ze flink met zout, zet ze vervolgens in een vergiet rechtop en laat ze zo een half uurtje uitlekken.

-Spoel ze daarna even af en dep ze droog, neem wat olijfolie en smeer de plakken hiermee in. Je kunt er wat verse zwarte peper op strooien en grill ze daarna om en om op een grillplaat of grillpan.

-Snij de tomaatjes door Gegrilde aubergine met geitenkaas moussemidden en hak de hazelnootjes. Deze kun je even in een koekenpan roosteren om er nog wat extra smaak aan te geven.

-Als je de tomaatjes wat zachter wil hebben kun je ze even 3 minuten op 200 graden in de oven bakken.

Gegrilde aubergine met geitenkaas mousse

Neem de borden erbij en leg hier als eerste de aubergine plakken op, spuit met de mousse mooie toefjes op deze plakken en garneer met de tomaatjes, basilicumblaadjes, de avocado en strooi als laatste wat hazelnootjes erover en serveer met een soepele merlot: Héérlijk happen