Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de kruidenboter. Neem een kom erbij en prak hierin de boter. Zorg dat je boter helemaal zacht en op kamertemperatuur is anders wordt dit wel een heel ingewikkeld klusje. Voeg alle ingrediënten uit de lijst toe en prak deze door de boter. Schep hem daarna op een stukje folie en draai er een rolletje van. Daarna kan hij terug in de koelkast om verder op te stijven tot gebruik.
De aardappeltjes in dit recept heb ik gebakken in de Aerofryer. Je kunt ze natuurlijk ook in de pan, oven of frituur bakken, maar net wat jouw voorkeur heeft.
Haal de biefstuk minimaal 30-60 minuten voor het bakken uit de koelkast. Laat afgedekt op kamertemperatuur komen. Dit zorgt voor een gelijkmatigere garing. Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Bestrooi vlak voor het bakken royaal met zout (peper pas na het bakken toevoegen om verbranden te voorkomen)
De ui heb ik in wat boter langzaam laten karameliseren. Je kunt het eventueel ook op de grill meebakken als je dat wilt.
In principe kun je elke denkbare smaak aan je roomboter geven met verschillende kruiden.
erhit een grillpan (of koekenpan met dikke bodem) op hoog vuur met een scheutje olie of boter tot deze goed heet is. Leg de biefstuk in de pan (niet te veel tegelijk). Grill/bak afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid (bijv. 2-3 minuten per kant voor medium-rare bij 2-3 cm dikte). Gebruik een tang om te keren, prik niet met een vork. Haal de biefstuk uit de pan en laat deze minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen en het vlees mals blijft. Gril ondertussen de groene asperges kort mee. Serveer de biefstuk met de gekarameliseerde ui, asperges, aardappeltjes en een royale plak huisgemaakte kruidenboter die erop kan smelten