Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter

Geschatte leestijd: 4 minuten

Je kunt me bijna wakker maken voor een lekkere steak, ok bijna dan want laat mij maar gewoon slapen… dat is beter voor iedereen haha. Wel ben ik echt een vleeseter. In hart en nieren en met heel mijn ziel en zaligheid. Waarom zo specifiek benoemen? Omdat er zóveel te doen is de laatste tijd over dierenwelzijn, Vega-weken, gedoe bij boeren, gedoe in slachthuizen. op zich snap ik het wel dat daar commentaar over is. Wat ik niet begrijp is dat we dan vervolgens allemaal weer vrolijk verder gaan met het inkopen van kiloknallers en niet iets verder kijken dan onze neus lang is. Er zijn echt heel veel goede initiatieven of zelf gewoon boeren bij je in de buurt waar het wél klopt. Biefstuk recept bakken airfryer.

Het is duidelijk dat de biefstuk een geliefd gerecht is in dit restaurant en dat de klanten er geen genoeg van kunnen krijgen. Daarom zal de biefstuk ook niet snel van de kaart verdwijnen. Integendeel, de biefstuk die ik hier voor me heb, geserveerd op een houten plank met een royale portie huisgemaakte kruidenboter, is afkomstig van een koe die ik zelf heb zien grazen in de wei. Ik weet dus precies waar mijn vlees vandaan komt en dat het hier bij deze boer allemaal goed geregeld is van begin tot eind. Of beter gezegd, van koe tot biefstukje.

Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter
Heerlijk medium gegrilde biefstuk.

En zo maak je de Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter:

We maken eerst de kruidenboter. Neem een kom erbij en prak hierin de boter. Zorg dat je boter helemaal zacht en op kamertemperatuur is anders wordt dit wel een heel ingewikkeld klusje. Voeg alle ingrediënten uit de lijst toe en prak deze door de boter. Schep hem daarna op een stukje folie en draai er een rolletje van. Daarna kan hij terug in de koelkast om verder op te stijven tot gebruik.

De aardappeltjes in dit recept heb ik gebakken in de Aerofryer. Je kunt ze natuurlijk ook in de pan, oven of frituur bakken, maar net wat jouw voorkeur heeft. Biefstuk recept bakken airfryer.

Fire up the grill

Voordat je het vlees gaat grillen moet je zorgen dat het op kamertemperatuur is. Haal het dus tijdig uit de koelkast en laat het afgedekt op je aanrecht op temperatuur komen.

De ui heb ik in wat boter langzaam laten karameliseren. Je kunt het eventueel ook op de grill meebakken als je dat wilt.

Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter

Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter
In principe kun je elke denkbare smaak aan je roomboter geven met verschillende kruiden.

Verhit ten slotte je grillplaat en grill hier je biefstukjes en de groene asperges op. Ik heb op het laatst even en lekkere lik kruidenboter op de biefstuk gelegd zodat deze over de hele biefstuk heen is gesmolten. Serveer op een mooie plank of bord.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter

Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter

Je kunt me bijna wakker maken voor een lekkere steak, ok bijna dan want laat mij maar gewoon slapen… dat is beter voor iedereen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 19 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: roomboter
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 2417kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Aerofryer
grillplaat

Ingrediënten:

 • 1 biefstuk - van goede kwaliteit / herkomst
 • aardappelschijfjes
 • kleine groene asperges
 • 1 grote ui

Voor de roomboter heb je nodig:

 • 250 gram ongezouten roomboter
 • 2 tl zeezout
 • 1 tl peper
 • 4 fijn gehakte gedroogde tomaten
 • 4 el peterselie
 • 1 fijn gehakt sjalotje

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We maken eerst de kruidenboter. Neem een kom erbij en prak hierin de boter. Zorg dat je boter helemaal zacht en op kamertemperatuur is anders wordt dit wel een heel ingewikkeld klusje. Voeg alle ingrediënten uit de lijst toe en prak deze door de boter. Schep hem daarna op een stukje folie en draai er een rolletje van. Daarna kan hij terug in de koelkast om verder op te stijven tot gebruik.
 • De aardappeltjes in dit recept heb ik gebakken in de Aerofryer. Je kunt ze natuurlijk ook in de pan, oven of frituur bakken, maar net wat jouw voorkeur heeft.
 • Voordat je het vlees gaat grillen moet je zorgen dat het op kamertemperatuur is. Haal het dus tijdig uit de koelkast en laat het afgedekt op je aanrecht op temperatuur komen.
 • De ui heb ik in wat boter langzaam laten karameliseren. Je kunt het eventueel ook op de grill meebakken als je dat wilt.
 • In principe kun je elke denkbare smaak aan je roomboter geven met verschillende kruiden.
 • Verhit ten slotte je grillplaat en grill hier je biefstukjes en de groene asperges op. Ik heb op het laatst even en lekkere lik kruidenboter op de biefstuk gelegd zodat deze over de hele biefstuk heen is gesmolten.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren

Kreeft met kruidenboter van de BBQ

Toast met champignons en biefstuk

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

biefstuk recept bakken airfryer

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter

8 gedachten over “Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter”

 1. Pingback: Toast met champignons en biefstuk - Heerlijke Happen

 2. Pingback: De lekkerste huisgemaakte mayonaise - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Kippendijfilet gestoofd in port vijgensaus - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Een heerlijke beef stroganoff - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Verse huisgemaakte runderbouillon - Heerlijke Happen

 6. Pingback: Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren - Heerlijke Happen

 7. Pingback: Kreeft met kruidenboter van de BBQ - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept