Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter

Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter

Je kunt me bijna wakker maken voor een lekkere steak, ok bijna dan want laat mij maar gewoon slapen… dat is beter voor iedereen haha. Wel ben ik echt een vleeseter. In hart en nieren en met heel mijn ziel en zaligheid. Waarom zo specifiek benoemen? Omdat er zóveel te doen is de laatste tijd over dierenwelzijn, Vega-weken, gedoe bij boeren, gedoe in slachthuizen. op zich snap ik het wel dat daar commentaar over is. Wat ik niet begrijp is dat we dan vervolgens allemaal weer vrolijk verder gaan met het inkopen van kiloknallers en niet iets verder kijken dan onze neus lang is. Er zijn echt heel veel goede initiatieven of zelf gewoon boeren bij je in de buurt waar het wél klopt. De biefstuk zal hier dus ook niet snel van het menu verdwijnen. Sterker nog de biefstuk met huisgemaakte kruidenboter die hier op mijn plank ligt heb ik zelf in de wei zien lopen. Ik weet dus waar het vandaan komt en dat het hier bij deze boer wél klopt van A tot Z. Ok van koe tot biefstukje dus.

Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter
Heerlijk medium gegrilde biefstuk.

Dit heb je nodig:

  • biefstuk van goede kwaliteit / herkomst
  • aardappelschijfjes
  • kleine groene asperges
  • een grote ui

Voor de roomboter heb je nodig:

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 2 tl zeezout
  • 1 tl peper
  • 4 fijn gehakte gedroogde tomaten
  • 4 el peterselie
  • 1 fijn gehakt sjalotje

En zo maak je het:

We maken eerst de kruidenboter. Neem een kom erbij en prak hierin de boter. Zorg dat je boter helemaal zacht en op kamertemperatuur is anders wordt dit wel een heel ingewikkeld klusje. Voeg alle ingrediënten uit de lijst toe en prak deze door de boter. Schep hem daarna op een stukje folie en draai er een rolletje van. Daarna kan hij terug in de koelkast om verder op te stijven tot gebruik.

De aardappeltjes in dit recept heb ik gebakken in de Aerofryer. Je kunt ze natuurlijk ook in de pan, oven of frituur bakken, maar net wat jouw voorkeur heeft.

Fire up the grill

Voordat je het vlees gaat grillen moet je zorgen dat het op kamertemperatuur is. Haal het dus tijdig uit de koelkast en laat het afgedekt op je aanrecht op temperatuur komen.

De ui heb ik in wat boter langzaam laten karameliseren. Je kunt het eventueel ook op de grill meebakken als je dat wilt.

Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter
In principe kun je elke denkbare smaak aan je roomboter geven met verschillende kruiden.

Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter

Verhit ten slotte je grillplaat en grill hier je biefstukjes en de groene asperges op. Ik heb op het laatst even en lekkere lik kruidenboter op de biefstuk gelegd zodat deze over de hele biefstuk heen is gesmolten. Serveer op een mooie plank of bord en: Heerlijk Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *