Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Je kunt niet zomaar gelijk aan de slag met die steen. Hij zal eerst verwarmd moeten worden om er op te kunnen bakken. En dat verwarmen dat doe je in fases. Je begint op laag vuur en laat hem een kwartier opwarmen. Vervolgens zet je het gas wat hoger naar middel en laat je hem weer een kwartier op temperatuur komen. Ten slotte het laatste kwartier op hoog vuur en klaar is je steen voor gebruik.
Strooi alleen wat peper op beide zijdes van het stukje vlees. Neem een tang erbij en leg voorzichtig het biefstukje op de plaat. Je hoort het gelijk goed sissen. Afhankelijk hoe jij je stukje vlees het lekkerst vindt zul je hem moeten bereiden. Ik liet ze ongeveer twee minuten per kant erop liggen. Je kunt aan de andere kant van de plaat bijvoorbeeld ook wat champignons of uitjes erbij bakken.
Laat het vlees even rusten in een stukje aluminiumfolie en serveer het dan
Tip: Laat het vlees op kamertemperatuur komen voor gelijkmatige garing.
Variatie: Bestrooi met rozemarijn of tijm tijdens het rusten.
Nutrition Facts
Biefstuk op de Himalaya Zoutsteen – Stap-voor-Stap
Amount per Serving
Calories
325
% Daily Value*
Fat
11
g
17
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
142
mg
47
%
Sodium
131
mg
6
%
Potassium
923
mg
26
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Fiber
0.4
g
2
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
53
g
106
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
46
mg
5
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.