Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de nootjes maken. Dat is super makkelijk en duurt niet heel erg lang. Neem een kommetje erbij en doe hierin de 3 el honing en 2 el olijfolie. Mix dit door elkaar tot je een gladde saus hebt. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm de pan. Dan giet je de inhoud van het kommetje in de pan. Schud de nootjes in de pan en met een lepel zorg je ervoor dat de nootjes een lekker laagje krijgen. Laat op laag vuur de nootjes rustig karameliseren. Als het vocht verdampt is en de nootjes lekker plakkerig zijn schud je de pan leeg op een vel bakpapier. Let op de nootjes zijn loeiheet! Steek er dus niet één in je mond want je verbrandt je tong… Laat ze rustig afkoelen tot gebruik.
Maak de pan even schoon en bak hierin de spekjes lekker krokant.
Snij de bietjes in stukjes of plakjes.
Nutrition Facts
Bietjessalade met gekarameliseerde noten
Amount per Serving
Calories
232
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
4
g
Sodium
748
mg
33
%
Potassium
614
mg
18
%
Carbohydrates
16
g
5
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
9377
IU
188
%
Vitamin C
29
mg
35
%
Calcium
137
mg
14
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.