Een veel bekeken en opgezocht recept op mijn website is kip uit de römertopf. Wat ik persoonlijk best grappig vind want het is natuurlijk best een ouderwetse manier van koken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Zet eerst je römertopf in een bak met water en laat hem daar een 10 minuutjes tot een half uur in weken.
Snij één sinaasappel in kwarten. Deze kwarten stop je in de holte van de kip.
Neem een mengkom erbij en doe hier alle ingrediënten van de marinade in. Met een garde klop je het geheel tot een gladde marinade. Hij is vrij vloeibaar maar dat komt in de römertopf helemaal goed.
Maak daarna de sjalotten schoon en snij ze in een paar plakken. De bol knoflook snij je door het midden. Haal de teentjes los en strooi ze op de boden van de römertopf samen met de sjalotten. Leg de kip er bovenop.
Giet de marinade over de kip en strooi er nog wat extra zout en peper op. Snij de tweede sinaasappel in plakken en verdeel deze bovenop en aan de zijkant van de kip.
Zet de römertopf in een koude oven en stel de temperatuur in op 160 graden. Laat de kip nu twee uur stoven. Na de twee uur haal je het deksel eraf en verhoog je de temperatuur naar 200 graden om de bovenkant mooi bruin te laten worden. Ongeveer een kwartiertje.
Nutrition Facts
Bloedsinaasappel kip uit de römertopf
Amount per Serving
Calories
448
% Daily Value*
Fat
29
g
45
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
12
g
Cholesterol
143
mg
48
%
Sodium
145
mg
6
%
Potassium
442
mg
13
%
Carbohydrates
4
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
36
g
72
%
Vitamin A
295
IU
6
%
Vitamin C
8
mg
10
%
Calcium
39
mg
4
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.