Bloedsinaasappel kip uit de römertopf

Bloedsinaasappel kip uit de römertopf

Geschatte leestijd: 4 minuten

Een recept dat veel mensen op mijn website bekijken en opzoeken is kip bereid in een römertopf. Dat vind ik zelf wel een beetje grappig, want het is natuurlijk een manier van koken die je niet zo vaak meer ziet. Maar misschien hebben sommigen van jullie nog wel ergens een römertopf in een kast liggen… In dat geval wil ik jullie graag een heerlijke variatie laten zien met deze kip met bloedsinaasappel uit de römertopf. Dit soort recepten valt hier thuis ook altijd erg in de smaak, mijn man noemt me zelfs al de römertopf-expert. En dat vind ik dan weer een leuk compliment. kip uit de romertopf recepten

Bloedsinaasappel kip uit de römertopf
Een hele kip past precies heel mooi in de schaal.

En zo maak je de Bloedsinaasappel kip uit de römertopf

Zet eerst je römertopf in een bak met water en laat hem daar een 10 minuutjes tot een half uur in weken.

Snij één sinaasappel in kwarten. Deze kwarten stop je in de holte van de kip.

Neem een mengkom erbij en doe hier alle ingrediënten van de marinade in. Met een garde klop je het geheel tot een gladde marinade. Hij is vrij vloeibaar maar dat komt in de römertopf helemaal goed.

Maak daarna de sjalotten schoon en snij ze in een paar plakken. De bol knoflook snij je door het midden. Haal de teentjes los en strooi ze op de boden van de römertopf samen met de sjalotten. Leg de kip er bovenop.

Giet de marinade over de kip en strooi er nog wat extra zout en peper op. Snij de tweede sinaasappel in plakken en verdeel deze bovenop en aan de zijkant van de kip.

Bloedsinaasappel kip uit de römertopf

Bloedsinaasappel kip uit de römertopf
De bloedsinaasappel geeft heel veel smaak aan de kip.

Zet de römertopf in een koude oven en stel de temperatuur in op 160 graden. Laat de kip nu twee uur stoven. Na de twee uur haal je het deksel eraf en verhoog je de temperatuur naar 200 graden om de bovenkant mooi bruin te laten worden. Ongeveer een kwartiertje.

Neem een mooie opdien-schaal erbij en til de kip uit de römertopf. Laat hem even uitlekken en leg hem dan op de schaal. Lekker scherp mes erbij pakken en zonder veel moeite snij je heerlijke stukken kip zo van het bot af!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Bloedsinaasappel kip uit de römertopf

Bloedsinaasappel kip uit de römertopf

Een veel bekeken en opgezocht recept op mijn website is kip uit de römertopf. Wat ik persoonlijk best grappig vind want het is natuurlijk best een ouderwetse manier van koken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 46 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kip
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 448kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Römertopf

Ingrediënten:

  • 1 hele biologische kip
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 bol knoflook
  • 2 sjalotten

Voor de marinade heb je nodig:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Zet eerst je römertopf in een bak met water en laat hem daar een 10 minuutjes tot een half uur in weken.
  • Snij één sinaasappel in kwarten. Deze kwarten stop je in de holte van de kip.
  • Neem een mengkom erbij en doe hier alle ingrediënten van de marinade in. Met een garde klop je het geheel tot een gladde marinade. Hij is vrij vloeibaar maar dat komt in de römertopf helemaal goed.
  • Maak daarna de sjalotten schoon en snij ze in een paar plakken. De bol knoflook snij je door het midden. Haal de teentjes los en strooi ze op de boden van de römertopf samen met de sjalotten. Leg de kip er bovenop.
  • Giet de marinade over de kip en strooi er nog wat extra zout en peper op. Snij de tweede sinaasappel in plakken en verdeel deze bovenop en aan de zijkant van de kip.
  • Zet de römertopf in een koude oven en stel de temperatuur in op 160 graden. Laat de kip nu twee uur stoven. Na de twee uur haal je het deksel eraf en verhoog je de temperatuur naar 200 graden om de bovenkant mooi bruin te laten worden. Ongeveer een kwartiertje.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Bloedsinaasappel kip uit de römertopf? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Hele kip uit de Römertopf met Provençaalse kruiden

Kip in tomatensaus uit de römertopf

Bloedsinaasappel whiskey sour

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

romertopf recepten

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Bloedsinaasappel kip uit de römertopf

13 gedachten over “Bloedsinaasappel kip uit de römertopf”

  1. Pingback: Hele kip uit de Römertopf met Provençaalse kruiden - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Bonenstoof met karbonade uit de römertopf - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Zachte boterkip uit de römertopf - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Konijnenbout uit de römertopf met cranberry's - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Venkelsalade met bloedsinaasappel - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Jackfruit stoofschotel uit de römertopf - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Alcoholvrije bloedsinaasappel vlierbloesem spritzer - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Kip in tomatensaus uit de römertopf - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Ribstuk uit de römertopf met persillade - Heerlijke Happen

  10. Pingback: Zoete bloedsinaasappel curd taart - Heerlijke Happen

  11. Pingback: Basisrecept bloedsinaasappel curd - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept