Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm dan je oven voor op 200 graden.
Zet eerst een pan water op en doe hierin de bloemkoolroosjes en de drie schoongemaakte teentjes knoflook. Kook ze 20 minuten tot ze zacht zijn.
Terwijl de bloemkool kookt pak je een koekenpan erbij en bak je hierin de spekreepjes. Bak ze tot ze helemaal mooi krokant zijn en laat ze dan uitlekken op een keukenpapiertje.
Wanneer de bloemkool gaar is giet je deze af in een vergiet en laat je het vervolgens goed uitlekken. Doe de roosjes terug in de pan en voeg nu peper en zout toe. Ook voeg je de karnemelk toe en een handvol gehakte bieslook. Pak je staafmixer erbij en mix het geheel zacht tot een puree.
Pak je ovenschalen erbij en schep de puree erin. Verkruimel de spek erboven en strooi er dan de in stukjes gesneden cheddar en geraspte kaas op en zet in de oven tot de kaas is gesmolten. Zet als laatste heel even je grill aan om de kaas mooi te kleuren.
Nutrition Facts
Bloemkoolpuree uit de oven
Amount per Serving
Calories
311
% Daily Value*
Fat
20
g
31
%
Saturated Fat
11
g
69
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
56
mg
19
%
Sodium
469
mg
20
%
Potassium
960
mg
27
%
Carbohydrates
18
g
6
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
19
g
38
%
Vitamin A
588
IU
12
%
Vitamin C
139
mg
168
%
Calcium
480
mg
48
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.