Bloemkoolpuree uit de oven met bieslook

Mijn dochter vindt bloemkool erg lekker, gewoon simpele gekookte bloemkool in de pan. Maar met bloemkool is nog zoveel anders leuks te doen.
Bloemkoolpuree uit de oven

Bloemkoolpuree uit de oven

Mijn dochter vindt bloemkool erg lekker, gewoon simpele gekookte bloemkool in de pan. Maar met bloemkool is nog zoveel anders leuks te doen. Deze bloemkoolpuree uit de oven kun je prima vervangen voor aardappelpuree. Veel minder koolhydraten maar super smaakvol. In dit recept gebruik ik karnemelk. Dat was vroeger een bijproduct van kleinschalige boterproductie. Het ontstaat door het karnen van verzuurde room. In Nederland vooral een drankje wat in de zomer wordt gedronken. Maar je kunt het dus ook gebruiken om een lekkere puree mee te maken.

Voor 2 ovenschaaltjes Bloemkoolpuree uit de oven heb je nodig:

Bloemkoolpuree uit de oven
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 80 ml karnemelk
  • aantal plakjes spek
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 plakken cheddar
  • 100 gram geraspte kaas
  • vers gehakte bieslook
  • zout/peper

En zo maak je de Bloemkoolpuree uit de oven:

-Zet eerst een pan water op en doe hierin de bloemkoolroosjes en de drie schoongemaakte teentjes knoflook. Kook ze 20 minuten tot ze zacht zijn.

-Terwijl de bloemkool kookt pak je een koekenpan erbij en bak je hierin de spekreepjes. Bak ze tot ze helemaal mooi krokant zijn en laat ze dan uitlekken op een keukenpapiertje.

-Verwarm dan je oven voor op 200 graden.

-Wanneer de bloemkool gaar is giet je deze af in een vergiet en laat je het  vervolgens goed uitlekken. Doe de roosjes terug in de pan en voeg nu peper en zout toe. Ook voeg je de karnemelk toe en een handvol gehakte bieslook. Pak je staafmixer erbij en mix het geheel zacht tot een puree.

-Pak je ovenschalen erbij en schep de puree erin. Verkruimel de spek erboven en strooi er dan de in stukjes gesneden cheddar en geraspte kaas op en zet in de oven tot de kaas is gesmolten. Zet als laatste heel even je grill aan om de kaas mooi te kleuren.

Bloemkoolpuree uit de oven

Bloemkoolpuree uit de oven

Mijn dochter vindt bloemkool erg lekker, gewoon simpele gekookte bloemkool in de pan. Maar met bloemkool is nog zoveel anders leuks te doen.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bloemkool
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

pan
koekenpan
keukenpapier
staafmixer
ovenschaal

Ingrediënten: 

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 80 ml karnemelk
  • aantal plakjes spek
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 plakken cheddar
  • 100 gram geraspte kaas
  • vers gehakte bieslook
  • zout/peper

En zo maak je het:

  • Verwarm dan je oven voor op 200 graden.
  • Zet eerst een pan water op en doe hierin de bloemkoolroosjes en de drie schoongemaakte teentjes knoflook. Kook ze 20 minuten tot ze zacht zijn.
  • Terwijl de bloemkool kookt pak je een koekenpan erbij en bak je hierin de spekreepjes. Bak ze tot ze helemaal mooi krokant zijn en laat ze dan uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Wanneer de bloemkool gaar is giet je deze af in een vergiet en laat je het vervolgens goed uitlekken. Doe de roosjes terug in de pan en voeg nu peper en zout toe. Ook voeg je de karnemelk toe en een handvol gehakte bieslook. Pak je staafmixer erbij en mix het geheel zacht tot een puree.
  • Pak je ovenschalen erbij en schep de puree erin. Verkruimel de spek erboven en strooi er dan de in stukjes gesneden cheddar en geraspte kaas op en zet in de oven tot de kaas is gesmolten. Zet als laatste heel even je grill aan om de kaas mooi te kleuren.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Bloemkoolpuree uit de oven

Bloemkoolpuree uit de oven

Serveer de ovenschalen op een leuke houten plank. Wij aten er lekkere kipwostjes bij : Heerlijk Happen!

*Inspiratie via Pinterest*

Wil je meer recepten uitproberen zoals Bloemkoolpuree uit de oven? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

2 gedachten over “Bloemkoolpuree uit de oven met bieslook”

  1. Pingback: Warme bloemkool salade met gehakt - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Pittige bloemkool kaas balletjes met harissasaus - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept