Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snipper de uien en bak ze glazig in de pan met een scheutje olie.
Snijd de bloemkool in roosjes en voeg deze aan de pan toe. Bak eventjes mee.
Voeg de bouillonblokjes toe en 1 liter water.
Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zacht koken zodat de bloemkool helemaal zacht wordt.
Met de staafmixer pureer je het geheel en dan voeg je de room toe. Roer door.
Ris de blaadjes van twee takjes tijm af en voeg deze aan de soep toe, breng op smaak met vers gemalen peper.
Schep de garnaaltjes en de kaviaar op de soep en garneer met nog wat blaadjes tijm en peper.
Heerlijk Happen!
De haring kaviaar is de "goedkope" versie van de "echte" kaviaar. ( Die is namelijk onbetaalbaar duur ) Deze versie koop je bij je traiteur of bij de groothandel en anders online of vraag het aan je visboer.
Nutrition Facts
Bloemkoolsoep met roze garnaaltjes
Amount per Serving
Calories
189
% Daily Value*
Fat
14
g
22
%
Saturated Fat
9
g
56
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
48
mg
16
%
Sodium
59
mg
3
%
Potassium
551
mg
16
%
Carbohydrates
13
g
4
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
559
IU
11
%
Vitamin C
74
mg
90
%
Calcium
70
mg
7
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.