Bloemkoolsoep met roze garnaaltjes

Bloemkoolsoep met roze garnaaltjes

Super romig soepje met een luxe touch.
Bloemkoolsoep met roze garnaaltjes

Soms mag een mens zich in het leven best een beetje luxe gunnen toch? Nu gaat echte kaviaar kopen mij ook wel een beetje te ver hoor… Met prijzen van soms wel tweehonderd euro per potje laat ik dat aan hélé rijke mensen over. We kiezen toch voor een beetje luxe in deze bloemkoolsoep met roze garnaaltjes. We gaan voor de “poor man’s” versie met haringkaviaar. Nog steeds heel lekker hoor! Dit bloemkoolsoep recept is binnen een half uur gemaakt. Maar zeker ook nog te bewaren, dus al je dit gerechtje met de kerst serveert kun je hem een dag van te voren maken. Dat scheelt je weer een hoop stress op de dag zelf! Gewoon even opnieuw opwarmen en afmaken met de garnaaltjes en kaviaar.

bloemkoolsoep maken
Heerlijk zacht en romig soepje.
Bloemkoolsoep met roze garnaaltjes

Bloemkoolsoep met roze garnaaltjes

Super romig soepje met een luxe touch.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: bloemkool, garnaaltjes, haringkaviaar
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 1 bloemkool
  • 2 witte uien
  • 150 ml kookroom
  • 2 blokjes visbouillon
  • 4 el roze garnaaltjes
  • 4 tl haring kaviaar
  • verse tijm
  • peper

En zo maak je het:

  • Snipper de uien en bak ze glazig in de pan met een scheutje olie.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en voeg deze aan de pan toe. Bak eventjes mee.
  • Voeg de bouillonblokjes toe en 1 liter water.
  • Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zacht koken zodat de bloemkool helemaal zacht wordt.
  • Met de staafmixer pureer je het geheel en dan voeg je de room toe. Roer door.
  • Ris de blaadjes van twee takjes tijm af en voeg deze aan de soep toe, breng op smaak met vers gemalen peper.
  • Schep de garnaaltjes en de kaviaar op de soep en garneer met nog wat blaadjes tijm en peper.
  • Heerlijk Happen!
De haring kaviaar is de “goedkope” versie van de “echte” kaviaar. ( Die is namelijk onbetaalbaar duur ) Deze versie koop je bij je traiteur of bij de groothandel en anders online of vraag het aan je visboer. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
bloemkoolsoep recept
De geurige tijm past perfect bij deze soep.

Bloemkoolsoep met roze garnaaltjes

Dit bloemkoolsoep recept maken is dus heel gemakkelijk. Kook je een ander gerecht met vis? Bewaar dan de graten en koppen bijvoorbeeld. Hier kun je later met wat verse groenten een mooie visbouillon mee maken. Als je een hele pan maakt kun je deze in zakjes in delen invriezen. Maar het is geen schande om gewoon een blokje of een potje vis-fond te gebruiken. Tijdens de feestmaanden gaan garnalen vaak in de aanbieding. Hierdoor hoeft het hele soepje dus niet zo veel te kosten. Het potje haringkaviaar kocht ik zelf bij de Sligro bij de visafdeling. Heb je zelf geen pasje kun je altijd nog aan iemand vragen of hij het voor je mee wilt nemen.

Andere lekkere soepjes? Ik heb er genoeg hoor, probeer deze maar eens:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Bloemkoolsoep met roze garnaaltjes
De roze garnaaltjes kun je ook vervangen voor Hollandse garnaaltjes.

Nog meer inspiratie? Dat kan hoor check deze maar:

1 gedachte over “Bloemkoolsoep met roze garnaaltjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept