Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwijder de bladeren van de maïskolven en spoel ze af. Kook of stoom de kolven voor een minuutje of 20. Hierdoor zijn ze eigenlijk al gaar maar de "magic" gebeurt natuurlijk op de BBQ.
Scheur een aantal blaadjes aluminiumfolie van de rol af. Ik gebruik er altijd twee per maiskolf.
Snijd de twee maiskolven na het koken of stomen door het midden. Leg de beide helften op het aluminiumfolie en giet er een beetje olijfolie over. Bestrooi rondom met zeezout en de kruiden. Leg er 25 gram boter op en vouw het dicht tot een pakketje. Herhaal met de andere maiskolf.
Leg de pakketjes op de BBQ, let op niet direct boven de kolen , maar op indirecte hitte anders verbranden ze in het pakketje.
Na een 20/30 minuutjes haal je ze eraf en steek je prikkertjes erin zodat je ze makkelijk kunt opeten.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Boterzachte maiskolf van de BBQ
Serving Size
100 100 g
Amount per Serving
Calories
257
% Daily Value*
Fat
21
g
32
%
Saturated Fat
13
g
81
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
54
mg
18
%
Sodium
174
mg
8
%
Potassium
249
mg
7
%
Carbohydrates
17
g
6
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
793
IU
16
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
8
mg
1
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.