Er zijn van die dingen die wat mij betreft niet kunnen ontbreken tijdens een BBQ. Een lekker stuk vlees natuurlijk, maar ook lekkere bijgerechtjes. Deze boterzachte maiskolf van de BBQ is er daar zeker één van. Ik maak al jaren mais van de bbq en zonder uitzondering gaan ze altijd op. Natuurlijk snij ik de kolven in behapbare stukken want een hele maiskolf is misschien weer wat veel. Ook kun je door te variëren met de kruiden de mais een andere smaak geven, maar het basisprincipe blijft hetzelfde. Zijn deze maiskolven in folie heel gezond? Dat wellicht niet maar een maiskolf van de BBQ is wel verschrikkelijk lekker! Veel plezier met dit maiskolf bbq recept

Boterzachte maiskolf van de BBQ

Natuurlijk ben ik niet de enige die dit recept klaarmaakt! Maiskolven in aluminiumfolie van de bbq worden op zoveel verschillende manieren al jaren klaargemaakt.
Een echte BBQ held wil ik mezelf niet noemen, maar eigenlijk kan er met dit recept voor boterzachte maiskolf van de BBQ niks misgaan. Mijn dochter en man zijn er ook dol op. Wil je het ietsjes gezonder maken laat dan de extra roomboter achterwege want deze maakt hem wel erg lekker maar dus ook wat vetter.


Boterzachte maiskolf van de BBQ
Ingrediënten:
- 2 maiskolven
- 50 gram roomboter
- olijfolie
- kruiden naar keuze
Kruiden en specerijen
- versgemalen peper
- zeezout
En zo maak je het:
- Kook of stoom de kolven voor een minuutje of 20. Hierdoor zijn ze eigenlijk al gaar maar de "magic" gebeurt natuurlijk op de BBQ.
- Scheur een aantal blaadjes aluminiumfolie van de rol af. Ik gebruik er altijd twee per maiskolf.
- Snijd de twee maiskolven na het koken of stomen door het midden. Leg de beide helften op het aluminiumfolie en giet er een beetje olijfolie over. Bestrooi rondom met zeezout en de kruiden. Leg er 25 gram boter op en vouw het dicht tot een pakketje. Herhaal met de andere maiskolf.
- Leg de pakketjes op de BBQ, let op niet direct boven de kolen , maar op indirecte hitte anders verbranden ze in het pakketje.
- Na een 20/30 minuutjes haal je ze eraf en steek je prikkertjes erin zodat je ze makkelijk kunt opeten.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere bijgerechtjes voor bij je BBQ? Probeer één van deze maar eens:
Natuurlijk kun je de maiskolven in aluminiumfolie nog meer smaak geven door ze te serveren met een lekkere saus, of strooi eens wat Parmezaanse kaas erover en laat dit lekker smelten.

Boterzachte maiskolf van de BBQ
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je de maiskolf van de bbq? Tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
- De beroemde saus van Buurman Marco, hij wordt nog eens wereldberoemd 😉
- Deze gekruide aardappelspiesjes van de bbq.
- En deze kreeft met kruidenboter is ook echt een topper!
Het is BBQ weer.
Kom maar opm
Erg lekker, ik had zo’n 5 minuten kolf van de AH. Niet voorgekookt alleen half uurtje indirect.
Heerlijk met die gekruide boter. Standaard bij elke BBQ bij ons.
Heerlijk deze mais. Mag van mij elke BBQ er bij.