Boterzachte maiskolf van de BBQ

Er zijn van die dingen die wat mij betreft niet kunnen ontbreken tijdens een BBQ. Een lekker stuk vlees natuurlijk, maar ook lekkere bijgerechtjes. Deze boterzachte maiskolf van de BBQ is er daar zeker één van. Ik maak hem al jaren en zonder uitzondering gaan ze altijd op. Natuurlijk snij ik de kolven in behapbare stukken want een hele kolf is misschien weer wat veel. Natuurlijk kun je door te variëren met de kruiden de mais een andere smaak geven, maar het basisprincipe blijft hetzelfde. Is het heel gezond? Dat wellicht niet maar hij is wel verdomd lekker!

Boterzachte maiskolf van de BBQ

Dit heb je nodig:

  • verse maiskolven
  • roomboter
  • extra vergine olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • Italiaanse kruiden
  • ( maar dat mogen dus ook andere kruiden naar eigen smaak zijn.)

En zo maak je het:

Zorg natuurlijk eerst ervoor dat je BBQ aanstaat. Ik leg deze maiskolven gemiddeld een half uurtje aan de zijkant van de BBQ bij het vlees erbij. Geen directe hitte erop dus.

Stoom of kook eerst je kolven voor 20 minuutjes. Hierdoor zijn ze eigenlijk al gaar.

Scheur een aantal blaadjes aluminiumfolie af, ik gebruik er twee per twee stukjes mais. Met twee maiskolven die ik door het midden snij heb je er dus 4 nodig.

Nadat de maiskolven gestoomd of gekookt zijn snijd je ze met een scherp mes door het midden. Leg de twee helften op het alufolie. Giet er olijfolie over en draai ze zodat er overal een laagje op zit.

Boterzachte maiskolf van de BBQ
Serveer er bijvoorbeeld ook deze ananas-carpaccio bij.

Neem je zeezout erbij en bestrooi de kolven met ruim zout. Ook hier zorg je dat er overal een laagje zit. Herhaal dit met je kruiden naar keuze.

Als laatste snij je een plak van zeker 50 gram roomboter af en leg deze bovenop de maiskolfjes. Vouw het alufolie dicht, tot stevige pakketjes en leg ze aan de zijkant op je BBQ

Boterzachte maiskolf van de BBQ

Na een half uurtje haal je ze eraf. Vouw voorzichtig het folie open want dit is natuurlijk bloedheet! Steek maiskolf-prikkertjes aan beide zijdes van de kolf en: Heerlijk Happen

Boterzachte maiskolf van de BBQ
Pas op als je de pakketjes openmaakt!

1 gedachte over “Boterzachte maiskolf van de BBQ”

  1. Pingback: Honey glazed groentespies van de bbq - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *