Mijn man heeft het maar te verduren hier thuis. Dat zeg ik natuurlijk met een knipoog want hij eet graag alles wat ik op tafel zet. En dat is hier nogal een avontuur.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem de stronken broccoli erbij en snij er kleine roosjes van de stam gooi je weg, daarna kook of stoom je ze beetgaar. Niet te lang dus dan zijn ze niet meer zo mooi en stevig.
In een koekenpan bak je de spekjes krokant.
De oude kaas snij je een kleine blokjes.
Snipper de rode ui.
Je kunt als je dat lekkerder vindt even de rozijnen wellen in wat heet water en ze daarna afgieten voordat je ze bij de salade doet.
Pak een kommetje erbij bij en doe hierin alle ingrediënten voor de dressing, en klopt het geheel tot een mooie gladde massa en zet even apart.
Nutrition Facts
Broccoli salade met oude kaas
Amount per Serving
Calories
273
% Daily Value*
Fat
14
g
22
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
7
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
1
mg
0
%
Sodium
897
mg
39
%
Potassium
169
mg
5
%
Carbohydrates
20
g
7
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
17
g
34
%
Vitamin A
248
IU
5
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
65
mg
7
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.