
Broccoli salade met oude kaas
Mijn man heeft het maar te verduren hier thuis. Dat zeg ik natuurlijk met een knipoog want hij eet graag alles wat ik op tafel zet. En dat is hier nogal een avontuur. Bijna elke dag wat anders, geen recept komt twee keer voorbij en regelmatig moet hij vanwege de foto óók nog eens lauw eten. Jaja de man van een food-blogster zijn het is een hele taak. Maar ook deze broccoli salade met oude kaas kon zijn goedkeuring weldragen en dus mag hij online! Een lauw-warme wintersalade en natuurlijk zo op tafel. ( En nu maar hopen voor mijn man dat hij deze winter nog één keer voorbij komt 😉 ).
Voor 2 personen Broccoli salade met oude kaas heb je nodig:

Voor de dressing:
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- peper-zout
- 1 theelepel paprikapoeder
En zo maak je de Broccoli salade met oude kaas:
-Neem de stronken broccoli erbij en snij er kleine roosjes van de stam gooi je weg, daarna kook of stoom je ze beetgaar. Niet te lang dus dan zijn ze niet meer zo mooi en stevig.
-In een koekenpan bak je de spekjes krokant.
-De oude kaas snij je een kleine blokjes.
-Snipper de rode ui.
-Je kunt als je dat lekkerder vindt even de rozijnen wellen in wat heet water en ze daarna afgieten voordat je ze bij de salade doet.
-Pak een kommetje erbij bij en doe hierin alle ingrediënten voor de dressing, en klopt het geheel tot een mooie gladde massa en zet even apart.

Broccoli salade met oude kaas
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 stronken broccoli
- 100 gram oude kaas
- 100 gram spekjes
- 1 handvol gele rozijnen
- 1 rode ui gesnipperd
Voor de dressing:
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- peper-zout
- 1 theelepel paprikapoeder
En zo maak je het:
- Neem de stronken broccoli erbij en snij er kleine roosjes van de stam gooi je weg, daarna kook of stoom je ze beetgaar. Niet te lang dus dan zijn ze niet meer zo mooi en stevig.
- In een koekenpan bak je de spekjes krokant.
- De oude kaas snij je een kleine blokjes.
- Snipper de rode ui.
- Je kunt als je dat lekkerder vindt even de rozijnen wellen in wat heet water en ze daarna afgieten voordat je ze bij de salade doet.
- Pak een kommetje erbij bij en doe hierin alle ingrediënten voor de dressing, en klopt het geheel tot een mooie gladde massa en zet even apart.
Broccoli salade met oude kaas
Pak een mooie grote schaal of kom erbij en doe eerst de broccolistronkjes erin. Vervolgens strooi je de oude kaas, de uitgebakken spekjes, de rozijnen en rode ui er overheen en garneer je de salade met de dressing. Serveer met een lekker glas rode wijn: Heerlijk happen!
Lekkerrrrr
Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker proberen!
van de stam kun je ook best nog soep maken bijvoorbeeld, weggooien is zo zonde! maar.. je receptje lijkt me super, ik ga het proberen. Ik zeg soms van te voren niet wat ik ga koken, mijn man ziet het dan pas op zijn bord….werkt soms prima, dan hoeft hij er niet te lang over na te denken of hij het wel of niet lust 😉
Je hebt helemaal gelijk, je kunt ook alle andere groenterestjes/ schillen samen invriezen en er dan groentebouillon van maken. En heel goed dat hij zich zo laat verrassen haha! gr Francine
Pingback: Groentesoep met broccoli courgette basilicum - Heerlijke Happen
Pingback: Woknoedels met biefstuk en broccoli - Heerlijke Happen