Ken jij de buitenbeentjes groenten en fruit? Niks geen perfecte grootte, precieze maten op de mm nauwkeurig. Maar gewoon met liefde gekweekte piepertjes, komkommers en bijvoorbeeld peren.
4ratte aardappeltjes - aardappelsoort uit Frankrijk
10grote kappetjes - kapper-appeltjes
1witte ui
crossen - van Grown
5elolijfolie
2elbalsamico azijn
1elbalsamicomosterd - Maille
1tlgrove mosterd - Maille
2takjes verse dille
peper
zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de dressing. Neem een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten van de lijst. De dille moet je wel eerst even fijnhakken natuurlijk. Klop het geheel op tot een mooie vinaigrette en zet apart tot gebruik.
De aardappels gaan we niet schillen, maak ze eerst dus heel goed schoon. Snij ze vervolgens in dunne plakjes van 3 tot 4 mm dikte. Zelf heb ik een stoomoven en heb ze daar daarna 15 minuutjes in gestoomd. Heb je die niet dan kook je ze ongeveer 10 /12 minuutjes tot ze zacht zijn.
Als de aardappelschijfjes klaar zijn doe je ze in een schaal en schenk je de dressing erover. Snipper de ui en strooi deze over de schijfjes. Hussel het geheel zodat de dressing overal goed kan intrekken.
Zet de salade daarna een nachtje in de koelkast. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Als je hem ten slotte serveert knip je wat verse cressen en garneer je de salade met de kappers.