Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Ken jij de buitenbeentjes groenten en fruit? Niks geen perfecte grootte, precieze maten op de mm nauwkeurig. Maar gewoon met liefde gekweekte piepertjes, komkommers en bijvoorbeeld peren.
Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Ken jij de buitenbeentjes groenten en fruit? Niks geen perfecte grootte, precieze maten op de mm nauwkeurig. Maar gewoon met liefde gekweekte piepertjes, komkommers en bijvoorbeeld peren. En wat ga je daar dan mee maken? Juist een heerlijke buitenbeentjes salade met Dijon dressing. En in dit recept komen wel heel veel liefdes samen. Mijn liefde voor een heerlijke dressing, met mosterd uit Frankrijk en geserveerd op een bordje wat ik kocht bij een Franse brocante! En we maken de salade ook nog eens af met de cressen van Toon Roozen van Grown. 

Naar recept gaan

In deze salade gebruik ik de brocco-cress en de Sakura-cress. Het is een super simpel proces waarbij je eigenlijk alleen maar hoeft te wachten. De grow-cups en de zaadjes doen verder zelf het werk. Al met al dus een salade met allemaal eerlijke producten van mensen die gepassioneerd met eten bezig zijn.

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

 Dit heb je nodig voor een goede schaal Buitenbeentjes salade met Dijon dressing:

  • 4 rozeval aardappeltjes
  • 4 ratte aardappeltjes ( aardappelsoort uit Frankrijk)
  • 10 grote kappetjes ( kapper-appeltjes)
  • 1 witte ui
  • crossen ( van Grown )
Voor de dressing heb je nodig:
  • 5 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el balsamicomosterd van Maille
  • 1 tl grove Maille mosterd
  • 2 takjes verse dille
  • peper/zout

En zo maak je de Buitenbeentjes salade met Dijon dressing:

-We maken eerst de dressing. Neem een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten van de lijst. De dille moet je wel eerst even fijnhakken natuurlijk. Klop het geheel op tot een mooie vinaigrette en zet apart tot gebruik.

-De aardappels gaan we niet schillen, maak ze eerst dus heel goed schoon. Snij ze vervolgens in dunne plakjes van 3 tot 4 mm dikte. Zelf heb ik een stoomoven en heb ze daar daarna 15 minuutjes in gestoomd. Heb je die niet dan kook je ze ongeveer 10 /12 minuutjes tot ze zacht zijn.

-Als de aardappelschijfjes klaar zijn doe je ze in een schaal en schenk je de dressing erover. Snipper de ui en strooi deze over de schijfjes. Hussel het geheel zodat de dressing overal goed kan intrekken.

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing
Ik bewaar mijn aardappeltjes en uien in een houten bak.

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Zet de salade daarna een nachtje in de koelkast. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Als je hem ten slotte serveert knip je wat verse cressen en garneer je de salade met de kappers. En daarna alleen nog maar : Heerlijk Happen!

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Ken jij de buitenbeentjes groenten en fruit? Niks geen perfecte grootte, precieze maten op de mm nauwkeurig. Maar gewoon met liefde gekweekte piepertjes, komkommers en bijvoorbeeld peren.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aardappelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 4 rozeval aardappeltjes
  • 4 ratte aardappeltjes aardappelsoort uit Frankrijk
  • 10 grote kappetjes kapper-appeltjes
  • 1 witte ui
  • crossen van Grown
  • 5 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el balsamicomosterd van Maille
  • 1 tl grove Maille mosterd
  • 2 takjes verse dille
  • peper/zout

En zo maak je het:

  • We maken eerst de dressing. Neem een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten van de lijst. De dille moet je wel eerst even fijnhakken natuurlijk. Klop het geheel op tot een mooie vinaigrette en zet apart tot gebruik.
  • De aardappels gaan we niet schillen, maak ze eerst dus heel goed schoon. Snij ze vervolgens in dunne plakjes van 3 tot 4 mm dikte. Zelf heb ik een stoomoven en heb ze daar daarna 15 minuutjes in gestoomd. Heb je die niet dan kook je ze ongeveer 10 /12 minuutjes tot ze zacht zijn.
  • Als de aardappelschijfjes klaar zijn doe je ze in een schaal en schenk je de dressing erover. Snipper de ui en strooi deze over de schijfjes. Hussel het geheel zodat de dressing overal goed kan intrekken.
  • Zet de salade daarna een nachtje in de koelkast. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Als je hem ten slotte serveert knip je wat verse cressen en garneer je de salade met de kappers.
Wat vind je van dit recept?
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Buitenbeentjes salade met Dijon dressing? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept