Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Ik kreeg van Ilona van Worstenbrood&Wijn een mooi kistje groenten uit haar moestuin. En aangezien zij lekker biologisch bezig is en bij haar de groenten gewoon groeien zoals ze zijn kunnen we wel spreken van prachtige buitenbeentjes. Niks geen perfecte grootte, precieze maten op mm nauwkeurig. Gewoon met liefde gekweekte piepertjes. En wat ga je daar dan mee maken? Juist een heerlijke buitenbeentjes salade met Dijon dressing. En in dit recept komen wel heel veel liefdes samen. Mijn liefde voor een heerlijke dressing, met mosterd uit Frankrijk en geserveerd op een bordje wat ik kocht bij een Franse brocante! En we maken de salade ook nog eens af met de cressen van Toon Roozen van GrownBuitenbeentjes salade met Dijon dressing

Ilona is met mij meegegaan naar het pop-up restaurant wat mede door Toon werd georganiseerd. We kregen allemaal weer een mooie Grow-cup mee naar huis om hier de cressjes in te laten groeien. In deze salade gebruik ik de brocco-cress en de Sakura-cress. Het is een super simpel proces waarbij je eigenlijk alleen maar hoeft te wachten. De grow-cups en de zaadjes doen verder zelf het werk. Al met al dus een salade met allemaal eerlijke producten van mensen die gepassioneerd met eten bezig zijn.

Dit heb je nodig voor een goede schaal salade:Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

  • 4 rozeval aardappeltjes
  • 4 ratte aardappeltjes (aardappelsoort uit Frankrijk)
  • stuk of 10 grote kappertjes
  • 1 witte ui
  • cressen van Grown
Voor de dressing heb je nodig:
  • 5 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el balsamicomosterd van Maille
  • 1 tl grove Maille mosterd
  • 2 takjes verse dille
  • peper/zout

En zo maak je het:

-We maken eerst de dressing. Neem een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten van de lijst. De dille moet je wel eerst even fijnhakken natuurlijk. Klop het geheel op tot een mooie vinaigrette en zet apart tot gebruik.

-De aardappels gaan we niet schillen, maak ze eerst dus heel goed schoon. Snij ze vervolgens in dunne plakjes van 3 tot 4 mm dikte. Zelf heb ik een stoomoven en heb ze daar daarna 15 minuutjes in gestoomd. Heb je die niet dan kook je ze ongeveer 10 /12 minuutjes tot ze zacht zijn.

-Als de aardappelschijfjes klaar zijn doe je ze in een schaal en schenk je de dressing erover. Snipper de ui en strooi deze over de schijfjes. Hussel het geheel zodat de dressing overal goed kan intrekken.

Buitenbeentjes salade met Dijon dressingBuitenbeentjes salade met Dijon dressing 

Zet de salade daarna een nachtje in de koelkast. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Als je hem ten slotte serveert knip je wat verse cressen en garneer je de salade met de kappers. En daarna alleen nog maar : Heerlijk Happen!

 

Dank Toon en dank Ilona voor jullie prachtige producten! Ik heb ervan genoten.

Facebook Comments

Reacties

Reacties

1 Trackback / Pingback

  1. Week 36 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*