Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing van restjes

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ken jij de buitenbeentjes groenten en fruit? Niks geen perfecte grootte, precieze maten op de mm nauwkeurig. Maar gewoon met liefde gekweekte piepertjes, komkommers en bijvoorbeeld peren. En wat ga je daar dan mee maken? Juist een heerlijke buitenbeentjes salade met Dijon dressing. En in dit recept komen wel heel veel liefdes samen. Mijn liefde voor een heerlijke dressing, met mosterd uit Frankrijk en geserveerd op een bordje wat ik kocht bij een Franse brocante! En we maken de salade ook nog eens af met de cressen van Toon Roozen van Grown. Recept Buitenbeentjes salade aardappel.

In deze salade gebruik ik de brocco-cress en de Sakura-cress. Het is een super simpel proces waarbij je eigenlijk alleen maar hoeft te wachten. De grow-cups en de zaadjes doen verder zelf het werk. Al met al dus een salade met allemaal eerlijke producten van mensen die gepassioneerd met eten bezig zijn.

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

En zo maak je de Buitenbeentjes salade met Dijon dressing:

-We maken eerst de dressing. Neem een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten van de lijst. De dille moet je wel eerst even fijnhakken natuurlijk. Klop het geheel op tot een mooie vinaigrette en zet apart tot gebruik.

-De aardappels gaan we niet schillen, maak ze eerst dus heel goed schoon. Snij ze vervolgens in dunne plakjes van 3 tot 4 mm dikte. Zelf heb ik een stoomoven en heb ze daar daarna 15 minuutjes in gestoomd. Heb je die niet dan kook je ze ongeveer 10 /12 minuutjes tot ze zacht zijn.

-Als de aardappelschijfjes klaar zijn doe je ze in een schaal en schenk je de dressing erover. Snipper de ui en strooi deze over de schijfjes. Hussel het geheel zodat de dressing overal goed kan intrekken.

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing
Ik bewaar mijn aardappeltjes en uien in een houten bak.

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Zet de salade daarna een nachtje in de koelkast. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Als je hem ten slotte serveert knip je wat verse cressen en garneer je de salade met de kappers.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Ken jij de buitenbeentjes groenten en fruit? Niks geen perfecte grootte, precieze maten op de mm nauwkeurig. Maar gewoon met liefde gekweekte piepertjes, komkommers en bijvoorbeeld peren.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aardappelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 447kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 4 rozeval aardappeltjes
 • 4 ratte aardappeltjes - aardappelsoort uit Frankrijk
 • 10 grote kappetjes - kapper-appeltjes
 • 1 witte ui
 • crossen - van Grown
 • 5 el olijfolie
 • 2 el balsamico azijn
 • 1 el balsamicomosterd - Maille
 • 1 tl grove mosterd - Maille
 • 2 takjes verse dille
 • peper
 • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We maken eerst de dressing. Neem een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten van de lijst. De dille moet je wel eerst even fijnhakken natuurlijk. Klop het geheel op tot een mooie vinaigrette en zet apart tot gebruik.
 • De aardappels gaan we niet schillen, maak ze eerst dus heel goed schoon. Snij ze vervolgens in dunne plakjes van 3 tot 4 mm dikte. Zelf heb ik een stoomoven en heb ze daar daarna 15 minuutjes in gestoomd. Heb je die niet dan kook je ze ongeveer 10 /12 minuutjes tot ze zacht zijn.
 • Als de aardappelschijfjes klaar zijn doe je ze in een schaal en schenk je de dressing erover. Snipper de ui en strooi deze over de schijfjes. Hussel het geheel zodat de dressing overal goed kan intrekken.
 • Zet de salade daarna een nachtje in de koelkast. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Als je hem ten slotte serveert knip je wat verse cressen en garneer je de salade met de kappers.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Buitenbeentjes salade met Dijon dressing? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

recept Buitenbeentjes salade aardappel

Start » Recepten » bijgerechten » Buitenbeentjes salade met Dijon dressing van restjes

3 gedachten over “Buitenbeentjes salade met Dijon dressing van restjes”

 1. Pingback: Week 20 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Dijon mosterd rode aardappelsalade - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept