Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika in kleine blokjes.
Verhit de paella pan en schenk er een flinke scheut olijfolie in. Bak de ui tot hij glazig is en voeg dan de knoflook en paprika toe en bak eventjes mee.
Voeg de saffraan aan de visbouillon toe, zet op zacht vuur zodat het niet kookt maar wel warm blijft. ( De bouillon kleurt oranje door de saffraan).
Strooi de paella-rijst in de pan en bak deze al omscheppend 1-2 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Meng de mojo saus met de warme visbouillon (met saffraan). Giet de bouillon bij de rijst in de pan. Roer één keer goed door om de rijst gelijkmatig te verdelen. Laat de paella nu met rust op middelhoog/laag vuur circa 15-20 minuten zachtjes koken tot het vocht bijna is opgenomen. Niet meer roeren (tenzij absoluut nodig om aanbakken te voorkomen), dit is cruciaal voor paella!
Verhit je oven op 200 graden en leg de grote garnalen in een ovenschaal, schenk er olijfolie overheen en strooi wat zout op de garnalen. Bak ze in de voorverwarmde oven (200°C) circa 5-7 minuten, of tot ze mooi roze en net gaar zijn.
Wanneer de rijst bijna gaar is en het meeste vocht is opgenomen (na ca. 15-20 minuten koken), verdeel de zeevruchtenmix over de paella. Druk ze eventueel lichtjes in de rijst. Laat nog enkele minuten meekoken tot de zeevruchten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.