Hola! De Canarische eilanden liggen in de Atlantische oceaan. Niet zo gek dat er dus ook veel vis en zeevruchten worden gegeten. Met alle Spaanse invloed op de eilanden zul je er ook zeker paella kunnen eten, en ik maakte hier een eigen versie van. Zoals we al eerder leerden eten ze er graag papas arrugadas, dat zijn zoute aardappels met een hele picante saus. Nu hield ik van je mojo saus aardig wat van over en vond ik het zonde om deze weg te gooien.
Waar zou je een saus als deze nou goed voor kunnen gebruiken dacht ik. Rijst! En dan natuurlijk een paella recept met rijst. De mojo saus mixen we met visbouillon en hier laten we de rijst rustig in garen. Dat op zich zou al heel lekker zijn maar we voegen er ook nog flink wat zeevruchten èn grote garnalen aan toe. Aan de slag met deze Canarische mojo paella met garnalen!


Canarische mojo paella met garnalen
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram paella rijst
- 8 grote garnalen - ongepeld
- 300 gram zeevruchten mix - octopus/ garnaal / mossel etc
- 2 tenen knoflook - gesnipperd
- 1 witte ui - gesnipperd
- 1 rode paprika - gesnipperd
- 150 gr mojo saus - ( zie recept papas arrugadas )
- 500 ml visbouillon
En zo maak je het:
- Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika in kleine blokjes.
- Verhit de paella pan en schenk er een flinke scheut olijfolie in. Bak de ui tot hij glazig is en voeg dan de knoflook en paprika toe en bak eventjes mee.
- Voeg de saffraan aan de visbouillon toe, zet op zacht vuur zodat het niet kookt maar wel warm blijft. ( De bouillon kleurt oranje door de saffraan).
- Strooi de paella-rijst in de pan en bak die een minuut of twee mee. Schep dan een paar soeplepels bouillon in de pan en roer zachtjes. Voeg de mojo saus toe, blijf roeren, als het vocht is opgenomen voeg je weer bouillon toe.
- Verhit je oven op 200 graden en leg de grote garnalen in een ovenschaal, schenk er olijfolie overheen en strooi wat zout op de garnalen. Bak ze tot ze mooi roze zijn. ( een aantal minuten).
- Als de rijst gaar is voeg je de zeevruchten toe en roer je deze door de paella. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de garnalen op de paella en serveer direct.
- Heerlijk Happen!

Canarische mojo paella met garnalen
Mojo pican is de naam van deze pittige saus. Er is ook een groene versie van die mojo verde heet. Hij bevat flink wat pepers en rode paprika. Die saus geeft een mooie kleur aan de rijst, maar ook de typerende smaak van saffraandraadjes. Deze geven een oranje kleur aan de bouillon.
Deze Canarische mojo paella met garnalen zet de zon op tafel, en je waant je eventjes op de eilanden als je je ogen sluit. Een paella recept als deze heeft niet àl te veel ingrediënten maar wel volop smaak!
Hier heb ik nog een aantal fijne rijst gerechten voor je, probeer die zeker ook eens:
- Wat dacht je van deze Perfecte Italiaanse risotto met scampi?
- Of deze saffraanrijst salade met rozijntjes.
- En deze klassieke Arroz al horno, een Spaanse klassieker.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen.
Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
