Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil eerst de aardappel en doe ze in een pan en voeg hier wat zout aan toe. Kook vervolgens de aardappels in twintig minuten gaar.
Terwijl de aardappels aan het koken zijn maken we de dressing voor de salade. Pel de ui en snipper deze heel fijn. Pak een kom erbij en doe hierin de mayonaise en de zure room. Voeg daarna de uisnippers en de vers gehakte peterselie toe en roer het geheel goed door elkaar tot je een mooie gladde mix hebt.
Als de aardappels gaar zijn gekookt giet je ze af en snij je ze gelijk in blokjes en voeg je ze vervolgens aan de kom toe. Met een grote lepel meng je het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Snij ten slotte de bosuitjes in ringetjes om de salade mee te garneren.
Nutrition Facts
Carnaval Kartoffel salade
Amount per Serving
Calories
278
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
18
mg
6
%
Sodium
16
mg
1
%
Potassium
97
mg
3
%
Carbohydrates
4
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
271
IU
5
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
42
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.