Carnaval Kartoffel salade

Carnaval Kartoffel salade

Carnaval Kartoffel salade

Tijdens Carnaval wordt er veel gedronken dus moet er ook goed gegeten worden. Een goede bodem leggen zullen we maar zeggen. Overigens maak dat niet zo heel veel uit om niet dronken te worden want alcohol in je bloed blijft alcohol ookal eet je goed! Wel kun je deze salade een paar dagen goed houden in je koelkast dus dat scheelt wel met koken tijdens het feesten. Trek je koelkast maar open en je kunt gelijk aan tafel. Je kunt dit ook eten bij mijn andere carnavals recept: het zoervleisj. Natuurlijk is dit er weer één in de categorie snel en makkelijk op tafel. Snel aan de slag met deze heerlijke Carnaval kartoffel salade.

Voor een flinke kom carnaval kartoffel salade heb je nodig:

  • Carnaval Kartoffel salade1 kilo vastkokende aardappels
  • 1 flinke rode ui
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 125 ml zure room ( 1 klein potje)
  • handvol verse gehakte platte peterselie
  • 2 bosuitjes voor de garnering
  • peper/zout

En zo maak je de salade:

-Schil eerst de aardappel en doe ze in een pan en voeg hier wat zout aan toe. Kook vervolgens de aardappels in twintig minuten gaar.

-Terwijl de aardappels aan het koken zijn maken we de dressing voor de salade. Pel de ui en snipper deze heel fijn. Pak een kom erbij en doe hierin de mayonaise en de zure room. Voeg daarna de uisnippers en de vers gehakte peterselie toe en roer het geheel goed door elkaar tot je een mooie gladde mix hebt.

-Als de aardappels gaar zijn gekookt giet je ze af en snij je ze gelijk in blokjes en voeg je ze vervolgens aan de kom toe. Met een grote lepel meng je het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

-Snij ten slotte de bosuitjes in ringetjes om de salade mee te garneren.

Carnaval Kartoffel salade

Serveer de salade bij een lekker stukje vlees en daarna snel weer de kroeg in om met je vrienden in polonaise alle Carnavals krakers mee te zingen!