Wil je een leuk bijgerecht van de BBQ? Maak dan eens deze champignons in witte wijnsaus. Super simpel om te maken en met flink veel smaak! En ik heb voor jullie nog een aantal leuke weetjes over deze groente.
Klein beetje fijngehakte kervel of platte peterselie
125mlwitte wijn
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snipper eerst het teentje knoflook.
Snij dan het stokje van de champignons, maak ze schoon en snij ze in kwarten.
Bak eerst even kort de knoflook in een koekenpan in wat olijfolie en daarna doe je de champignons erbij. Bak ze tot ze mooi goudbruin zijn. Blus af met de wijn en daarna bak je ze ongeveer 5 minuten.
Doe de gebakken champignons in een ovenschaal samen met de 3 eetlepels kruidenboter en zet de schaal op het bbq rooster en laat de boter lekker smelten.
Wanneer de boter helemaal is gesmolten roer je de champignons even door zodat ze overal een lekker laagje van de saus hebben gekregen.
Nutrition Facts
Champignons in witte wijnsaus
Amount per Serving
Calories
153
% Daily Value*
Fat
0.4
g
1
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Sodium
8
mg
0
%
Potassium
420
mg
12
%
Carbohydrates
5
g
2
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Calcium
7
mg
1
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.