Je kent ze wel uit de supermarkt : die verpakkingen waar rollen met croissant deeg in zitten. Even het lipje lostrekken en dan plopt de verpakking open.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Bak het gehakt rul in een koekenpan met de gehaktkruiden. Giet het overtollige vet goed af (bijvoorbeeld in een vergiet) om te voorkomen dat het deeg te nat wordt.
Neem twee vellen bakpapier erbij en leg deze op tafel. Plop vervolgens de Danerolles open en haal voorzichtig het deeg eruit. Snij langs de snijranden het deeg los tot je alle punten los hebt gesneden.
Rol de blikjes croissantdeeg uit en snijd de driehoeken los langs de perforatielijnen. Leg de driehoeken op een met bakpapier beklede bakplaat in een cirkel, met de punten naar buiten (als een zon). Laat de brede basis van de driehoeken elkaar overlappen en zorg dat er in het midden een opening van ongeveer 10-12 cm blijft.
Nu gaan we zoals je op de foto hiernaast kunt zien stapsgewijs de ring vullen met alle ingrediënten.
Eerst het gehakt, het lijkt te veel maar dat komt helemaal goed.
Vervolgens leg je de plakken spek op het gehakt en daarna de witte ui die je in dunne halve ringen hebt gesneden.
Dan de tomaat en de augurken.
Vervolgens de cheddar plakken.
Je vouwt voorzichtig de punten naar binnen en duwt ze goed aan.
Smeer wat ei-geel op de bovenkant en bestrooi met de sesampitjes
Til heel voorzichtig de ring met bakpapier op een bakplaat en zet deze in de oven voor ongeveer 30 minuten. Blijf er even bij want de ene oven is de andere niet en voor je het weet is hij verbrandt! Hij moet in ieder geval mooi goudbruin zijn!