In de titel van dit recept hoef ik eigenlijk helemaal niet te vermelden dat het hier een salade betreft. Als je ergens een Chicken Ceasar bestelt weet je dat een heerlijke eenvoudige salade krijgt.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kruid je kip zoals je hem het lekkerst vindt, dit kun je eventueel al de avond ervoor doen zo trekken de smaken goed in de filet. Snij vervolgens de kip in reepjes en leg ze op een grillplaat of in een grillpan en grill ze mooi gaar. Daarna haal je ze eraf en laat je ze een beetje afkoelen en scheur je ze in iets kleinere stukjes.
Neem het pistoletje erbij en snij hem door het midden, smeer de boven en onderkant in met olijfolie en strooi er wat zout en peper op. Leg ze dan op je grillplaat of in de grillpan en grill tot ze krokant zijn. Snij ze met een broodmes in mooie blokjes. Voor elk bord een half pistoletje dus.
In een keukenmachine doe je alle ingrediënten voor de dressing en pulseer je tot je een mooie gladde dressing hebt, zet in de koelkast tot gebruik.
De romaine sla wassen we en schudden we droog, daarna scheuren we de blaadjes wat kleiner en doen we deze in de kom waarin je de salade gaat serveren, giet er wat dressing op en hussel het goed door elkaar.
Kook ondertussen de eitjes, liefst zacht gekookt, hou je daar niet van dan gewoon hard gekookt, snij als laatste de avocado door het midden, haal de pit eruit en snij in plakjes.
Nutrition Facts
Chicken Ceasar met avocado
Amount per Serving
Calories
231
% Daily Value*
Fat
9
g
14
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.03
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
228
mg
76
%
Sodium
251
mg
11
%
Potassium
458
mg
13
%
Carbohydrates
7
g
2
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
28
g
56
%
Vitamin A
357
IU
7
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
51
mg
5
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.