Chicken Ceasar met avocado en romaine sla

In de titel van dit recept hoef ik eigenlijk helemaal niet te vermelden dat het hier een salade betreft. Als je ergens een Chicken Ceasar bestelt weet je dat een heerlijke eenvoudige salade krijgt.
Chicken Ceasar met avocado

Chicken Ceasar met avocado

In de titel van dit recept hoef ik eigenlijk helemaal niet te vermelden dat het hier een salade betreft. Als je ergens een Chicken Ceasar bestelt weet je dat een heerlijke eenvoudige salade krijgt. Om hem deze keer wat op te leuken heb ik avocado toegevoegd en gegrilde kip. Ook de croutons moet je niet kant en klaar kopen, deze kun je super makkelijk zelf maken en lekker vers op de salade strooien. Deze chicken Ceasar met avocado is wel een favoriete salade van mij, dus snel aan de slag!

Voor 2 personen Chicken Ceasar met avocado heb je nodig:

Chicken Ceasar met avocado
  • 2 kropjes romaine sla
  • 2 eieren
  • 1 bruin pistoletje
  • 200 gram kipfilet
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie

Voor de dressing gebruik je:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 2 ansjovis filets
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 teen knoflook
  • zout/peper

En zo maak je de Chicken Ceasar met avocado:

-Kruid je kip zoals je hem het lekkerst vindt, dit kun je eventueel al de avond ervoor doen zo trekken de smaken goed in de filet. Snij vervolgens de kip in reepjes en leg ze op een grillplaat of in een grillpan en grill ze mooi gaar. Daarna haal je ze eraf en laat je ze een beetje afkoelen en scheur je ze in iets kleinere stukjes.

-Neem het pistoletje erbij en snij hem door het midden, smeer de boven en onderkant in met olijfolie en strooi er wat zout en peper op. Leg ze dan op je grillplaat of in de grillpan en grill tot ze krokant zijn. Snij ze met een broodmes in mooie blokjes. Voor elk bord een half pistoletje dus.

-In een keukenmachine doe je alle ingrediënten voor de dressing en pulseer je tot je een mooie gladde dressing hebt, zet in de koelkast tot gebruik.

-De romaine sla wassen we en schudden we droog, daarna scheuren we de blaadjes wat kleiner en doen we deze in de kom waarin je de salade gaat serveren, giet er wat dressing op en hussel het goed door elkaar.

-Kook ondertussen de eitjes, liefst zacht gekookt, hou je daar niet van dan gewoon hard gekookt, snij als laatste de avocado door het midden, haal de pit eruit en snij in plakjes.

Chicken Ceasar met avocado

Chicken Ceasar met avocado

In de titel van dit recept hoef ik eigenlijk helemaal niet te vermelden dat het hier een salade betreft. Als je ergens een Chicken Ceasar bestelt weet je dat een heerlijke eenvoudige salade krijgt.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: avocado
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

keukenmachine

Ingrediënten: 

  • 2 kropjes romaine sla
  • 2 eieren
  • 1 bruin pistoletje
  • 200 gram kipfilet
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie

Voor de dressing gebruik je:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 2 ansjovis filets
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 teen knoflook
  • zout/peper
Voeg toe aan AH boodschappenlijstje

En zo maak je het:

  • Kruid je kip zoals je hem het lekkerst vindt, dit kun je eventueel al de avond ervoor doen zo trekken de smaken goed in de filet. Snij vervolgens de kip in reepjes en leg ze op een grillplaat of in een grillpan en grill ze mooi gaar. Daarna haal je ze eraf en laat je ze een beetje afkoelen en scheur je ze in iets kleinere stukjes.
  • Neem het pistoletje erbij en snij hem door het midden, smeer de boven en onderkant in met olijfolie en strooi er wat zout en peper op. Leg ze dan op je grillplaat of in de grillpan en grill tot ze krokant zijn. Snij ze met een broodmes in mooie blokjes. Voor elk bord een half pistoletje dus.
  • In een keukenmachine doe je alle ingrediënten voor de dressing en pulseer je tot je een mooie gladde dressing hebt, zet in de koelkast tot gebruik.
  • De romaine sla wassen we en schudden we droog, daarna scheuren we de blaadjes wat kleiner en doen we deze in de kom waarin je de salade gaat serveren, giet er wat dressing op en hussel het goed door elkaar.
  • Kook ondertussen de eitjes, liefst zacht gekookt, hou je daar niet van dan gewoon hard gekookt, snij als laatste de avocado door het midden, haal de pit eruit en snij in plakjes.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Chicken Ceasar met avocado:

En dan ten slotte pak je je kommen met romaine sla erbij en vul je deze aan met de kip, het ei , de croutons, en de avocado plakjes. Besprenkel alles met nog wat dressing en garneer met wat geschaafde parmezaanse kaas: Heerlijk happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Chicken Ceasar met avocado? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

8 gedachten over “Chicken Ceasar met avocado en romaine sla”

  1. Pingback: Zomerse salade challenge met mais - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Een kommetje romige Ceasar tagliatelle - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept