Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Het is een flinke lijst voor één sausje maar zeker de moeite waard! Zet alles klaar voor je begint dan valt het maken ervan reuze mee.
Hak en of snijd ingrediënten zoals hierboven aangegeven.
Verhit je (gas)bbq en leg de paprika erop. We gaan de paprika grillen tot het huidje zwart geblakerd is en je het er zo af kunt trekken. Daarna haal je de zaadlijsten eruit, het vel eraf en hak je het vruchtvlees heel fijn.
Neem een glazen pot erbij en vul deze pot met de rest van de ingrediënten. Mix het geheel goed en laat staan tot gebruik.
Jord gaf aan dat het een redelijk "natte" chimichurri is. Heerlijk over een stuk bavette gegrild op de bbq.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Chimichurri van Jord Althuizen
Amount per Serving
Calories
344
% Daily Value*
Fat
35
g
54
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
25
g
Sodium
8
mg
0
%
Potassium
301
mg
9
%
Carbohydrates
10
g
3
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
1681
IU
34
%
Vitamin C
60
mg
73
%
Calcium
35
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.