Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem dan een pan erbij en doe hier kokend water in, zet een grote kom erbovenop en smelt de chocolade au bain Marie. Dat gaat makkelijker als je eventjes de chocolade in stukjes breekt. Haal de kom als de chocolade is gesmolten uit de pan en voeg hier de eierdooiers aan toe. Meng het geheel goed door elkaar.
De eiwitten opkloppen
Neem een andere kom erbij en doe hierin de eiwitten. Klop deze eerst een beetje op tot ze al beginnen te schuimen. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en klop het geheel op tot het stijf is.
Daarna meng je dit bij de chocolademix en dat doe je door het er voorzichtig doorheen te spatelen zodat het eiwit niet zijn “fluffyness” verliest.
Schep als laatste de chocolademousse in de bakjes, ik gebruikte er 4 kleine voor, en zet weg in de koelkast voor minimaal 4 uur.
Nutrition Facts
Chocomousse met ijs Kerst toetje
Amount per Serving
Calories
333
% Daily Value*
Fat
22
g
34
%
Saturated Fat
12
g
75
%
Trans Fat
0.02
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
124
mg
41
%
Sodium
56
mg
2
%
Potassium
297
mg
8
%
Carbohydrates
29
g
10
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
21
g
23
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
188
IU
4
%
Calcium
43
mg
4
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.