Chocomousse met ijs Kerst toetje
Het toetje! Dat kan natuurlijk niet ontbreken bij een heerlijk kerstdiner. Dit chocomousse met ijs kerst toetje kun je een dag van te voren maken. Of in de ochtend want het moet namelijk een paar uurtjes opstijven in de koelkast. Dat geeft je daarna tijd om lekker met het diner bezig te zijn en niet heel de tijd heen en weer naar de keuken lopen. En wie is er nou niet gek op chocolade toch? chocolademousse maken

Dit heb je nodig voor het Chocomousse met ijs Kerst toetje:
- 3 grote eieren
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram Milka chocolade
- poedersuiker (10 gram)
En zo maak je het Chocomousse met ijs Kerst toetje:
-We splitsen eerst de eieren in twee bakjes.
-Neem dan een pan erbij en doe hier kokend water in, zet een grote kom erbovenop en smelt de chocolade au bain Marie. Dat gaat makkelijker als je eventjes de chocolade in stukjes breekt. Haal de kom als de chocolade is gesmolten uit de pan en voeg hier de eierdooiers aan toe. Meng het geheel goed door elkaar.
De eiwitten opkloppen
Neem een andere kom erbij en doe hierin de eiwitten. Klop deze eerst een beetje op tot ze al beginnen te schuimen. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en klop het geheel op tot het stijf is.
Daarna meng je dit bij de chocolademix en dat doe je door het er voorzichtig doorheen te spatelen zodat het eiwit niet zijn “fluffyness” verliest.
Schep als laatste de chocolademousse in de bakjes, ik gebruikte er 4 kleine voor, en zet weg in de koelkast voor minimaal 4 uur.

Chocomousse met ijs Kerst toetje
Ingrediënten:
- 3 grote eieren
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram Milka chocolade
- 10 gram poedersuiker
En zo maak je het:
- Neem dan een pan erbij en doe hier kokend water in, zet een grote kom erbovenop en smelt de chocolade au bain Marie. Dat gaat makkelijker als je eventjes de chocolade in stukjes breekt. Haal de kom als de chocolade is gesmolten uit de pan en voeg hier de eierdooiers aan toe. Meng het geheel goed door elkaar.
De eiwitten opkloppen
- Neem een andere kom erbij en doe hierin de eiwitten. Klop deze eerst een beetje op tot ze al beginnen te schuimen. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en klop het geheel op tot het stijf is.
- Daarna meng je dit bij de chocolademix en dat doe je door het er voorzichtig doorheen te spatelen zodat het eiwit niet zijn “fluffyness” verliest.
- Schep als laatste de chocolademousse in de bakjes, ik gebruikte er 4 kleine voor, en zet weg in de koelkast voor minimaal 4 uur.
Chocomousse met ijs kerst toetje

Serveer de bakjes op een leuk schaaltje en maak af met een lekker bolletje ijs en wat verse vruchten zoals bijvoorbeeld rode besjes of carambola en een beetje poedersuiker. En dan Heerlijk Happen!
Wil je meer recepten uitproberen zoals Chocomousse met ijs Kerst toetje? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
chocolademousse maken
Pingback: Bietjes tartaar met makreel filet - Heerlijke Happen
Pingback: Italiaans paciugo ijs uit Portofino - Heerlijke Happen
Geen diner zonder ijs toetje