Chocomousse met ijs Kerst toetje

Geschatte leestijd: 3 minuten

Chocomousse met ijs Kerst toetje

Het toetje! Dat kan natuurlijk niet ontbreken bij een heerlijk kerstdiner. Dit chocomousse met ijs kerst toetje kun je een dag van te voren maken. Of in de ochtend want het moet namelijk een paar uurtjes opstijven in de koelkast. Dat geeft je daarna tijd om lekker met het diner bezig te zijn en niet heel de tijd heen en weer naar de keuken lopen. En wie is er nou niet gek op chocolade toch? chocolademousse maken

Chocomousse met ijs Kerst toetje
Genieten aan een prachtige tafel

En zo maak je het Chocomousse met ijs Kerst toetje:

-We splitsen eerst de eieren in twee bakjes. 

-Neem dan een pan erbij en doe hier kokend water in, zet een grote kom erbovenop en smelt de chocolade au bain Marie. Dat gaat makkelijker als je eventjes de chocolade in stukjes breekt. Haal de kom als de chocolade is gesmolten uit de pan en voeg hier de eierdooiers aan toe. Meng het geheel goed door elkaar. 

De eiwitten opkloppen

Neem een andere kom erbij en doe hierin de eiwitten. Klop deze eerst een beetje op tot ze al beginnen te schuimen. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en klop het geheel op tot het stijf is. 

Daarna meng je dit bij de chocolademix en dat doe je door het er voorzichtig doorheen te spatelen zodat het eiwit niet zijn “fluffyness” verliest. 

Schep als laatste de chocolademousse in de bakjes, ik gebruikte er 4 kleine voor, en zet weg in de koelkast voor minimaal 4 uur. 

Chocomousse met ijs kerst toetje

Serveer de bakjes op een leuk schaaltje en maak af met een lekker bolletje ijs en wat verse vruchten zoals bijvoorbeeld rode besjes of carambola en een beetje poedersuiker. En dan Heerlijk Happen! 

Chocomousse met ijs Kerst toetje

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Chocomousse met ijs Kerst toetje

Chocomousse met ijs Kerst toetje

Het toetje! Dat kan natuurlijk niet ontbreken bij een heerlijk kerstdiner. Dit chocomousse met ijs kerst toetje kun je een dag van te voren maken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 12 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Nagerecht
Keuken: European
Trefwoord: chocolade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 333kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 3 grote eieren
 • 100 gram pure chocolade
 • 100 gram Milka chocolade
 • 10 gram poedersuiker

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Neem dan een pan erbij en doe hier kokend water in, zet een grote kom erbovenop en smelt de chocolade au bain Marie. Dat gaat makkelijker als je eventjes de chocolade in stukjes breekt. Haal de kom als de chocolade is gesmolten uit de pan en voeg hier de eierdooiers aan toe. Meng het geheel goed door elkaar.

De eiwitten opkloppen

 • Neem een andere kom erbij en doe hierin de eiwitten. Klop deze eerst een beetje op tot ze al beginnen te schuimen. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en klop het geheel op tot het stijf is.
 • Daarna meng je dit bij de chocolademix en dat doe je door het er voorzichtig doorheen te spatelen zodat het eiwit niet zijn “fluffyness” verliest.
 • Schep als laatste de chocolademousse in de bakjes, ik gebruikte er 4 kleine voor, en zet weg in de koelkast voor minimaal 4 uur.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Chocomousse met ijs Kerst toetje? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

chocolademousse maken

Start » Recepten » Nagerechten » Chocomousse met ijs Kerst toetje

5 gedachten over “Chocomousse met ijs Kerst toetje”

 1. Pingback: Bietjes tartaar met makreel filet - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Italiaans paciugo ijs uit Portofino - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Huisgemaakt kokos slagroomijs - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Recept Italiaans pistache ijs - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept