Vlees met vis mengen vindt niet iedereen even lekker. Vaak bekend onder de term ” surf & turf ” tref je meestal een biefstukje met wat gamba’s aan op de kaart in een restaurant.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met het maken van de spiesjes. Snij de chorizo in plakken van ongeveer een halve cm dik. Pak het spiesje erbij en prik hier eerst de garnaal aan één kant aan vast. Vervolgens rijg je het plakje chorizo ertussen en als laatste het staartje van de garnaal.
Voor de avocadocrème neem je je keukenmachine ( of kleine mixer) erbij. Haal de avocado’s uit hun schil en verwijder de pit. Doe in de keukenmachine. Voeg hier het sap van 1 limoen aan toe. Verwijder de schilletjes van de teentjes knoflook en voeg deze samen met een aantal blaadjes munt en wat zeezout en peper bij de avocado’s. Draai met de machine tot je een zachte crème hebt. Doordat je limoensap hebt gebruikt zal de crème niet zomaar bruin worden.
De spiesjes bakken
Verhit een grillpan op het vuur, je hoeft hier verder geen olie of vet voor te gebruiken want de chorizo zal door het verhitten wat vet loslaten.
Bak de spiesjes om en om tot de garnalen mooi roze en gaar zijn. ( let op je gebruikt dus grijze rauwe garnalen als je ze aan de spiesjes rijgt.)