Chorizo gamba met avocadocrème

Chorizo gamba met avocadocrème

Vlees met vis mengen vindt niet iedereen even lekker. Vaak bekend onder de term ” surf & turf ” tref je meestal een biefstukje met wat gamba’s aan op de kaart in een restaurant.
Chorizo gamba met avocadocrème

Vlees met vis mengen vindt niet iedereen even lekker. Vaak bekend onder de term ” surf & turf ” tref je meestal een biefstukje met wat gamba’s aan op de kaart in een restaurant. Eet je in een wat luxer restaurant dan kan dat ook kreeft zijn. Voor het diner wat ik hier thuis had wilde ik een lekker hapje maken. In dit geval koos ik er dus ook voor om de zee met het land te mengen. En ik kan jullie verklappen: een groot succes was deze chorizo gamba met avocadocrème. De crème werd met de lepeltjes helemaal uit de glaasjes geschraapt.

Chorizo gamba met avocadocrème
Heerlijke hapjes geserveerd als tussengerecht tijdens ons diner.

Dit heb je nodig voor de Chorizo gamba met avocadocrème

Afhankelijk hoeveel visite je krijgt of hoeveel hapjes je wilt serveren pas je dit recept natuurlijk makkelijk zelf aan.

  • chorizo worst
  • gamba’s ( wel een beetje grote )
  • 2 avocado’s
  • zeezout / peper
  • verse platte peterselie
  • 1 limoen
  • verse munt blaadjes
  • 2 teentjes knoflook

En zo maak je de Chorizo gamba met avocadocrème:

We beginnen eerst met het maken van de spiesjes. Snij de chorizo in plakken van ongeveer een halve cm dik. Pak het spiesje erbij en prik hier eerst de garnaal aan één kant aan vast. Vervolgens rijg je het plakje chorizo ertussen en als laatste het staartje van de garnaal.

Voor de avocadocrème neem je je keukenmachine ( of kleine mixer) erbij. Haal de avocado’s uit hun schil en verwijder de pit. Doe in de keukenmachine. Voeg hier het sap van 1 limoen aan toe. Verwijder de schilletjes van de teentjes knoflook en voeg deze samen met een aantal blaadjes munt en wat zeezout en peper bij de avocado’s. Draai met de machine tot je een zachte crème hebt. Doordat je limoensap hebt gebruikt zal de crème niet zomaar bruin worden.

Chorizo gamba met avocadocrème
Het vet wat uit de worst druipt geeft nog wat extra smaak aan de avocadocrème.

De spiesjes bakken

Verhit een grillpan op het vuur, je hoeft hier verder geen olie of vet voor te gebruiken want de chorizo zal door het verhitten wat vet loslaten.

Bak de spiesjes om en om tot de garnalen mooi roze en gaar zijn. ( let op je gebruikt dus grijze rauwe garnalen als je ze aan de spiesjes rijgt.)

Chorizo gamba met avocadocrème

Chorizo gamba met avocadocrème

Vlees met vis mengen vindt niet iedereen even lekker. Vaak bekend onder de term ” surf & turf ” tref je meestal een biefstukje met wat gamba’s aan op de kaart in een restaurant.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: gamba
Voorbereidingstijd: 9 uur 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 9 uur 20 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

keukenmachine

Ingrediënten:

  • chorizo worst
  • gamba’s wel een beetje grote
  • 2 avocado’s
  • zeezout / peper
  • verse platte peterselie
  • 1 limoen
  • verse munt blaadjes
  • 2 teentjes knoflook

En zo maak je het:

  • We beginnen eerst met het maken van de spiesjes. Snij de chorizo in plakken van ongeveer een halve cm dik. Pak het spiesje erbij en prik hier eerst de garnaal aan één kant aan vast. Vervolgens rijg je het plakje chorizo ertussen en als laatste het staartje van de garnaal.
  • Voor de avocadocrème neem je je keukenmachine ( of kleine mixer) erbij. Haal de avocado’s uit hun schil en verwijder de pit. Doe in de keukenmachine. Voeg hier het sap van 1 limoen aan toe. Verwijder de schilletjes van de teentjes knoflook en voeg deze samen met een aantal blaadjes munt en wat zeezout en peper bij de avocado’s. Draai met de machine tot je een zachte crème hebt. Doordat je limoensap hebt gebruikt zal de crème niet zomaar bruin worden.

De spiesjes bakken

  • Verhit een grillpan op het vuur, je hoeft hier verder geen olie of vet voor te gebruiken want de chorizo zal door het verhitten wat vet loslaten.
  • Bak de spiesjes om en om tot de garnalen mooi roze en gaar zijn. ( let op je gebruikt dus grijze rauwe garnalen als je ze aan de spiesjes rijgt.)
Wat vind je van dit recept?

Chorizo gamba met avocadocrème

Chorizo gamba met avocadocrème
Kleed je tafel mooi aan, dat geeft nog meer sfeer!

Pak leuke schaaltjes of glaasjes erbij en schep hier eerst de avocadocreme in. Leg daarna het spiesje erop garneer met wat peterselie en serveer gelijk : Heerlijk Happen

Wil je meer recepten uitproberen zoals Chorizo gamba met avocadocrème? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

3 gedachten over “Chorizo gamba met avocadocrème”

  1. Pingback: Linguine in romige saus met gamba's - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Het favoriete recept van Worstenbrood en Wijn - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Knolselderijsoep met gamba en zeekraal - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept