Een verrassend eenvoudig voorgerecht met dunne plakjes mandarijn, verkruimelde feta en kalamata olijven. Afgemaakt met verse munt, tijm en balsamico voor een perfecte balans tussen zoet, zilt en fris. De winterse variant op de populaire watermeloen-feta salade.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Ik heb expres niet met hoeveelheden gewerkt hierboven in de ingrediëntenlijst, want je moet zelf bepalen voor hoeveel mensen je deze salade gaat maken. Ik zou per persoon 1 1/2 mandarijn aanhouden.
Pel eerst de mandarijnen en peuter daarna alle witte velletjes eraf zodat hij echt helemaal schoon is. Best even een klusje maar zo smaakt het wel beter. Snij vervolgens de mandarijn in dunne plakjes.
De feta brokkel je in kleine stukjes, ik zou per bordje maximaal 2 eetlepels aanhouden. Het hele blok heb je dus niet nodig, bewaar de rest voor een andere lekkere salade.Mandarijn carpaccio met feta
-Pak de borden erbij en leg hierop de mandarijn-plakjes.
Garneer ten slotte de salade met de blaadjes tijm en munt. Met de knijpfles balsamicodressing knijp je dunne streepjes over de salade. Maak het geheel af met de olijven en de feta
Mandarijn voorbereiding: Verwijder alle witte velletjes voor de beste presentatie - dit kost even tijd maar is het waard
Nutrition Facts
Citrus Carpaccio met Feta en Kalamata Olijven
Amount per Serving
Calories
100
% Daily Value*
Fat
0.1
g
0
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.01
g
Monounsaturated Fat
0.03
g
Cholesterol
0.4
mg
0
%
Sodium
6
mg
0
%
Potassium
0.3
mg
0
%
Carbohydrates
0.02
g
0
%
Protein
0.1
g
0
%
Vitamin A
2
IU
0
%
Calcium
2
mg
0
%
Iron
0.01
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.