Vegetarisch koken. Ik doe het niet super vaak omdat we gewoon graag een stukje vlees eten. Maar deze courgette spies met mozzarella is een keer een leuke afwisseling op de BBQ
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de courgette. Met een kaasschaaf ( of mandoline) schaaf je dunne plakken van de courgette. Niet te dun want je moet ze nog wel mooi kunnen rijgen natuurlijk.
Maak daarna de paprika’s schoon en snij hier kleine blokjes van.
-Snij de worst in plakken en hak de munt ook fijn
Zelf werk ik altijd met bakjes die ik op het aanrecht zet, dat vind ik makkelijk en werkt lekker overzichtelijk.
Neem de spies erbij en rijg hier eerst een stukje worst aan, die is lekker stevig en zo blijft de rest goed vastzitten. Neem een plak courgette erbij en als een soort harmonica rijg je hem aan de spies. Vul de spies verder op met de paprika blokjes, mozzarella en eindig met de tomaat. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi met wat vers gehakte munt blaadjes.
Op de BBQcourgette spies met mozzarella
Natuurlijk heb je al tijdig je BBQ aangestoken en is hij lekker heet! Leg de courgette spiesjes kort op de BBQ want de kaas smelt natuurlijk heel snel. Als je het goed doet haal je ze er vanaf net voordat je kaas van die lange slierten worden.
Serveer met een lekker stukje stokbrood
Nutrition Facts
Courgette spies met mozzarella
Amount per Serving
Calories
133
% Daily Value*
Fat
0.5
g
1
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.03
g
Cholesterol
0.3
mg
0
%
Sodium
10
mg
0
%
Potassium
339
mg
10
%
Carbohydrates
7
g
2
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
1454
IU
29
%
Vitamin C
135
mg
164
%
Calcium
19
mg
2
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.