Courgette spies met mozzarella

Courgette spies met mozzarella

Courgette spies met mozzarella

Vegetarisch koken. Ik doe het niet super vaak omdat we gewoon graag een stukje vlees eten. Maar deze courgette spies met mozzarella is een keer een leuke afwisseling op de BBQ. Om het stiekem toch nog wat extra smaak te geven heb ik een plakje droge worst aan de spies geregen… De spies kun je natuurlijk helemaal naar eigen inzien vullen met allerlei groenten. De spies met mozzarella hoeft niet heel lang op de BBQ. De mozzarella smelt natuurlijk vrij makkelijk en de groenten niet helmaal zacht grillen geeft ze een lekkere bite.

Voor 6 spiesen heb je nodig:Courgette spies met mozzarella

  • 1 groene courgette
  • 3 kleine tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • gele paprika
  • rode paprika
  • droge worst
  • verse munt blaadjes
  • zout / peper
  • olijfolie

En zo maak je het:

-We beginnen met de courgette. Met een kaasschaaf ( of mandoline) schaaf je dunne plakken van de courgette. Niet te dun want je moet ze nog wel mooi kunnen rijgen natuurlijk.

-Maak daarna de paprika’s schoon en snij hier kleine blokjes van.

-Snij de worst in plakken en hak de munt ook fijn.

-Zelf werk ik altijd met bakjes die ik op het aanrecht zet, dat vind ik makkelijk en werkt lekker overzichtelijk.

-Neem de spies erbij en rijg hier eerst een stukje worst aan, die is lekker stevig en zo blijft de rest goed vastzitten. Neem een plak courgette erbij en als een soort harmonica rijg je hem aan de spies. Vul de spies verder op met de paprika blokjes, mozzarella en eindig met de tomaat. Druppel  er wat olijfolie over en bestrooi met wat vers gehakte munt blaadjes.

Op de BBQcourgette spies met mozzarella

Natuurlijk heb je al tijdig je BBQ aangestoken en is hij lekker heet! Leg de spiesjes kort op de BBQ want de kaas smelt natuurlijk heel snel. Als je het goed doet haal je ze er vanaf net voordat je kaas van die lange slierten worden.

Serveer met een lekker stukje stokbrood en : Heerlijk Happen!

1 gedachte over “Courgette spies met mozzarella”

  1. Pingback: Courgette monsterblog: de lekkerste courgette recepten - Worstenbrood & Wijn

Reacties zijn gesloten.