Vakantie is weer voorbij! En dat betekent voor mij : de vakantie-kilootjes moeten er weer af….. Want hoewel ik natuurlijk een beetje probeer op te letten tijdens de vakantie is dat niet helemaal gelukt.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de kip kruiden. Maak de filets schoon en snij ze in smalle reepjes en strooi er daarna lekker wat persillade op. Leg ze even opzij zodat ze even kunnen marineren.
Intussen maken we met de spiralizer courgetti van de groene courgette. Ik kan je echt aanraden om dat apparaatje te kopen want het is zo handig! Snij de tomaatjes door het midden.
Neem een grote koekenpan erbij en doe hierin een eetlepel olijfolie. Bak de kipfiletreepjes tot ze lekker goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze apart op een bordje.
Doe nu de tomaatjes en de olijven en het gehakte teentje knoflook in dezelfde pan zodat de smaak en de kruiden van de kip lekker in de groente trekt. Roer bak ze een minuutje en voeg dan de courgetti toe. Deze bak je ook echt maar een minuutje anders wordt het veel te zacht.
Nutrition Facts
Courgetti met gebakken kip
Amount per Serving
Calories
368
% Daily Value*
Fat
14
g
22
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.03
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
145
mg
48
%
Sodium
901
mg
39
%
Potassium
1442
mg
41
%
Carbohydrates
10
g
3
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
51
g
102
%
Vitamin A
1554
IU
31
%
Vitamin C
39
mg
47
%
Calcium
63
mg
6
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.