Courgetti met gebakken kip en persillade

Geschatte leestijd: 3 minuten

Vakantie is weer voorbij! En dat betekent voor mij : de vakantie-kilootjes moeten er weer af….. Want hoewel ik natuurlijk een beetje probeer op te letten tijdens de vakantie is dat niet helemaal gelukt. Gelukkig kwam daar Liesbeth om de hoek! De komende week ga ik aan de slag met haar programma. Natuurlijk ga ik hier nog uitgebreid over schrijven maar ik begin alvast met het posten van wat recepten. Deze heb ik gekregen in een mooi weekmenu en ga ik zelf thuis koken. Natuurlijk zoals dat een foodblogger betaamt geef ik er links en recht een beetje mijn eigen draai aan. Recept met heerlijke kipfilet. Recept met kipfilet ervaringen gebakken kip sportvasten

Wil jij meer weten over dit programma klik dan hier dan kun jij alvast een kijkje nemen. We gaan in dit recept aan de slag met courgetti met gebakken kip. En ik kan je alvast verklappen dat je ècht niets te kort komt en je er een heerlijke maaltijd mee op tafel gaat zetten!

Courgetti met gebakken kip

En zo maak je de Courgetti met gebakken kip:

-We gaan eerst de kip kruiden. Maak de filets schoon en snij ze in smalle reepjes en strooi er daarna lekker wat persillade op. Leg ze even opzij zodat ze even kunnen marineren.

-Intussen maken we met de spiralizer courgetti van de groene courgette. Ik kan je echt aanraden om dat apparaatje te kopen want het is zo handig! Snij de tomaatjes door het midden.

-Neem een grote koekenpan erbij en doe hierin een eetlepel olijfolie. Bak de kipfiletreepjes tot ze lekker goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze apart op een bordje.

-Doe nu de tomaatjes en de olijven en het gehakte teentje knoflook in dezelfde pan zodat de smaak en de kruiden van de kip lekker in de groente trekt. Roer bak ze een minuutje en voeg dan de courgetti toe. Deze bak je ook echt maar een minuutje anders wordt het veel te zacht.

Gebruik cherrytomaatjes, dat zijn kleine, ronde, sappige tomaatjes die vaak worden gebruikt in salades, op pizza’s of als snack. Ze hebben een zoete smaak en een frisse, sappige textuur. Cherrytomaatjes komen in verschillende kleuren zoals rood, geel en oranje en zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitamine C, kalium en foliumzuur. Ze worden ook vaak gebruikt in recepten voor pasta’s, sauzen en gerechten. Cherrytomaatjes zijn een populaire keuze voor de zomer omdat ze op dat moment volop verkrijgbaar zijn en vanwege hun smaak en veelzijdigheid.

Courgetti met gebakken kip 

Courgetti met gebakken kip sportvasten

Neem ten slotte de borden erbij en schep hierop de groente en leg er de reepjes kipfilet bij. Garneer het geheel met de kappertjes en de pijnboompitjes. En dan Heerlijk happen! fittergy sportvasten

Courgetti met gebakken kip

Courgetti met gebakken kip

Vakantie is weer voorbij! En dat betekent voor mij : de vakantie-kilootjes moeten er weer af….. Want hoewel ik natuurlijk een beetje probeer op te letten tijdens de vakantie is dat niet helemaal gelukt.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 33 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: courgette
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 368kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 2 kipfilet
 • 1 groene courgette
 • 20 groene olijven
 • kappertjes
 • 3 el pijnboompitjes
 • 16 cherry tomaatjes
 • olijfolie
 • Persillade (kruidenmix)
 • snufje zeezout
 • 1 teen knoflook

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We gaan eerst de kip kruiden. Maak de filets schoon en snij ze in smalle reepjes en strooi er daarna lekker wat persillade op. Leg ze even opzij zodat ze even kunnen marineren.
 • Intussen maken we met de spiralizer courgetti van de groene courgette. Ik kan je echt aanraden om dat apparaatje te kopen want het is zo handig! Snij de tomaatjes door het midden.
 • Neem een grote koekenpan erbij en doe hierin een eetlepel olijfolie. Bak de kipfiletreepjes tot ze lekker goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze apart op een bordje.
 • Doe nu de tomaatjes en de olijven en het gehakte teentje knoflook in dezelfde pan zodat de smaak en de kruiden van de kip lekker in de groente trekt. Roer bak ze een minuutje en voeg dan de courgetti toe. Deze bak je ook echt maar een minuutje anders wordt het veel te zacht.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Courgetti met gebakken kip? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Courgetti met gebakken kip en persillade

recept kipfilet sportvasten ervaringen gebakken kip

7 gedachten over “Courgetti met gebakken kip en persillade”

 1. Pingback: Zalm uit de oven met courgetti en paprika's - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Courgetti noodles met biefstukreepjes - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Vitello salade met courgetti met ansjovis - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Op de huid gebakken zalm met courgetti - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Fijne juicy kipfilets uit de oven met bacon - Heerlijke Happen

 6. Pingback: Tex Mex kipfilet traybake - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept