Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pers de sinaasappels uit en giet het sap in een sauspan.
Weeg de suiker af en voeg ook deze toe aan de pan.
Voeg ook de cranberry's, de steranijs en het kaneelstokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat rustig pruttelen tot alle bessen "geplopt" zijn.
Hierna laat je op een sudderplaatje een minuutje of 20 de saus zachtjes koken. Wordt hij te dik leng hem dan een beetje aan met water. de saus wordt namelijk vrij snel dik.
Je kunt deze saus prima bewaren als er wat overblijft. Doe dat in de koelkast. Als je hem weer opwarmt kun je heel gemakkelijk een beetje water toevoegen om hem weer vloeibaar te krijgen. Je kunt ook een heerlijke volwassen versie maken door bijvoorbeeld een beetje rode port toe te voegen.
Nutrition Facts
cranberrysaus
Amount per Serving
Calories
992
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.3
g
Monounsaturated Fat
0.3
g
Sodium
9
mg
0
%
Potassium
1253
mg
36
%
Carbohydrates
255
g
85
%
Fiber
27
g
113
%
Sugar
213
g
237
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
1396
IU
28
%
Vitamin C
327
mg
396
%
Calcium
280
mg
28
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.