Crispy Uienringen met Spek van de BBQ - Met Twee Sausjes
Deze knapperige uienringen omwikkeld met spek zijn het perfecte BBQ-bijgerecht. Geserveerd met zelfgemaakte knoflook- en paprikasaus voor de ultieme barbecue-ervaring.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de uien in grote ringen, haal het binnenste gedeelte eruit. Je gebruikt de grote ringenwaar je makkelijk het spek nog doorheen kunt draaien. ( De rest gebruik je voor een salade of een soepje)
Wikkel de spekplakken om de ringen heen, eventueel zet je ze vast met een prikkertje.
Verhit je bbq ( plancha, grill, buitenkeuken ) bak de uienringen, draai regelmatig. Ze zijn ongeveer in 10 tot 15 minuutjes gaar op middelmatige warmte.
De sausjes spreken eigenlijk voor zich, mix beide in twee verschillende kommetjes, je kunt dit een aantal uur van te voren doen zodat de smaken goed intrekken.
Serveer de ringen op een schaal met de sausjes erbij.
Heerlijk Happen!
Gebruik grote uien voor beste resultaat. Zet uienringen vast met cocktailprikkers indien nodig. Sausjes kunnen dag van tevoren gemaakt wordenBBQ tip: Gebruik indirecte hitte voor gelijkmatige garing. Varieer met verschillende BBQ rubs voor extra smaak.
Nutrition Facts
Crispy Uienringen met Spek van de BBQ - Met Twee Sausjes
Amount per Serving
Calories
108
% Daily Value*
Fat
7
g
11
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
6
mg
2
%
Sodium
63
mg
3
%
Potassium
172
mg
5
%
Carbohydrates
11
g
4
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
129
IU
3
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
29
mg
3
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.