Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de riblappen in blokjes. Neem een kom erbij en doe hier het vlees in en de 4 el rode wijn azijn. Giet de wijn erbij en zet het vlees een nacht in de koelkast.
Haal het vlees uit de koelkast en laat op temperatuur komen.
Hak de knoflook, snijd de uien door het midden en in reepjes, maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Snijd het spek in blokjes.
Verhit je stoofpan en bak het spek op middelmatige temperatuur voor een minuut of 10. Schep met een schuimspaan het spek eruit en leg apart.
Met de schuimspaan schep je het gemarineerde vlees in de pan met het vet. Bak het in delen op hoog vuur mooi bruin. ( elke keer als een deel klaar is schep je dit bij het spek op het bord)
Bak de tomatenpuree kort in de pan en voeg dan alle groenten toe, bak deze voor een minuut of 5.
Voeg nu het vlees toe en de wijn uit de kom schenk je erbij.
Maak een kruidenbuiltje van de laurier en tijm, en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Laat nu rustig op laag vuur stoven voor 4 uur.
In het laaste uur voeg je de champignons en zilveruitjes ( uitgelekt) toe.
Serveer met de verse peterselie.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
De klassieke boeuf Bourguignon
Amount per Serving
Calories
473
% Daily Value*
Fat
20
g
31
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
9
g
Cholesterol
33
mg
11
%
Sodium
374
mg
16
%
Potassium
1004
mg
29
%
Carbohydrates
28
g
9
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
11
g
12
%
Protein
12
g
24
%
Vitamin A
5164
IU
103
%
Vitamin C
18
mg
22
%
Calcium
75
mg
8
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.