Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak de aardappels schoon en kook ze in ruim water met wat zout in 20 minuutjes gaar. Ik halveerde de aardappels. Omdat ze vastkokend zijn gaan ze dus niet kruimelen in de pan.
Snijd de bacon in kleine stukjes en bak deze in een koekenpan krokant. Schep ze eruit met een schuimspaan en leg op een bordje. Het vet laat je in de pan zitten.
Voeg alle ingrediënten voor de dressing toe aan het warme spekvet in de pan en met een garde of houten lepel mix je het tot een gladde dressing. Doe dit op heel laag vuur zodat het niet als een gek aan de kook blijft.
Giet de aardappels af en laat ze goed uitlekken, voeg ze toe aan de koekenpan met de warme dressing en schep ze goed om zodat er overal een lekker laagje in de aardappeltjes trekt. Voeg de bacon stukjes toe en schep in een kom.
Garneer de salade met de fijn gehakte verse peterselie en serveer.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Dijon mosterd rode aardappelsalade
Amount per Serving
Calories
390
% Daily Value*
Fat
0.04
g
0
%
Saturated Fat
0.01
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.01
g
Monounsaturated Fat
0.02
g
Sodium
8
mg
0
%
Potassium
19
mg
1
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Fiber
0.2
g
1
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
0.1
g
0
%
Vitamin A
89
IU
2
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
8
mg
1
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.